24.5.2018 16:28

Στη νότια Χίο με πολλαπλάσιο κόστος θα μεταφέρονται πλέον τα ανακυκλώσιμα

Ανακλήθηκε η άδεια πυρασφάλειας της ανακύκλωσης στη ΒΙ.ΑΛ. | Τι αναφέρει η έκθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε το δημοσίευμα του politischios.gr για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο ανακύκλωσης της ΒΙ.ΑΛ., ως συνέπεια της διαμάχης μεταξύ της εταιρίας «Οικόπολις» που έχει αναλάβει το έργο της δεματοποίησης των ανακυκλώσιμων και του Δήμου Χίου.

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου άσκησε ποινική δίωξη κατά του εκπροσώπου της εταιρίας Γ. Παντελάρα μετά τις δηλώσεις του ότι, εξαιτίας της άρνησης του Δήμου να παραλάβει τα απορρίμματα που προκύπτουν από την ανακύκλωση ακόμα και οι πυροσβεστήρες έχουν σκεπαστεί από αυτά.

Η δίωξη που έγινε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασία αφορά τις κατηγορίες της έλλειψης μέτρων προστασίας και της πρόκλησης περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Κατά την ακροαματική διαδικασία η δικηγόρος της εταιρείας Κ. Χούλη ζήτησε και έλαβε αναβολή με αποτέλεσμα η δίκη να μεταφερθεί για τις 7 Ιουνίου.

Ανακάλεσε την άδεια η πυροσβεστική

Ως συνέπεια της διαμάχης μεταξύ Δήμου και «Οικόπολις» και έπειτα από επιτόπιο έλεγχο η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακάλεσε την άδεια πυρασφάλειας του χώρου της ανακύκλωσης στη ΒΙ.ΑΛ. με αποτέλεσμα από αύριο τα ανακυκλώσιμα να μεταφέρονται για προσωρινή αποθήκευση στη νότια Χίο.

Η ανάκληση της άδειας διαβιβάστηκε στην Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας η οποία θα κληθεί να αποφασίσει για την περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης.

Τι έδειξε η αυτοψία

Στην 3σελιδη έκθεσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν Εισαγγελικής Παραγγελίας, αποτυπώνει λεπτομερώς το χάος που επικρατεί στη ΒΙ.ΑΛ. σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι μεγάλοι όγκοι απορριμμάτων από χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο έχουν καλύψει σχεδόν το σύνολο της επιφάνειας του χώρου.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας «στον χώρο βρίσκονταν 4 εργάτες που δούλευαν με τη χρήση περονοφόρου που μετέφεραν και δεματοποιούσαν τα απορρίμματα ενώ διαχώριζαν τα ανακυκλώσιμα υλικά», αναφέρει η Πυροσβεστική καταρρίπτοντας το επιχείρημα του Δήμου ότι η εταιρεία έχει εγκαταλείψει την ανακύκλωση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα όσα αναφέρει η Πυροσβεστική για τον Δήμο Χίου όπου σημειώνει ότι εντός του συγκεκριμένου κτιρίου υπάρχει μεγάλος αριθμός παροπλισμένων οχημάτων κάθε τύπου και μεγέθους, κενοί μεταλλικοί κάδοι, μεγάλος αριθμός ξύλινων παλετών και γυαλιών καθώς και 2 δεξαμενές diesel των 1.000 λίτρων και ένα μεγάλο ηλεκτροπαραγωγικό ζεύγος που καλύπτουν τις ανάγκες του Κ.Υ.Τ..

Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου προσανατολίζεται στην προσωρινή εναπόθεση των ανακυκλώσιμων υλικών στον ΧΥΤΑ της νότιας Χίου με πολλαπλάσιο κόστος από το σημερινό. 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ