17.9.2020 15:24

Στ. Κάρμαντζης: «Αναγκαία η νέα κλειστή δομή και ας είναι και άδεια» [Ηχητικό]

Ιδιαίτερα θετική η δήλωση του Δημάρχου Χίου, λέει ο Νότης Μηταράκης- Ευθύνη των Δήμων η υπόδειξη χώρων ξεκαθαρίζει ο Μουτζούρης

Την αναγκαιότητα δημιουργίας κλειστής δομής εκτός αστικού ιστού, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ερωτώμενος από τον «π» στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για το πώς τοποθετείται η δημοτική αρχή στη βάση των νέων εξελίξεων μετά τα γεγονότα στη Μόρια.

Ο Δήμαρχος Χίου, ξεκίνησε την απάντησή του λέγοντας ότι η εκάστοτε δημοτική αρχή έχει υποχρέωση να συνεργάζεται με την κυβέρνηση, θυμίζοντας ότι το ίδιο έκανε και επί υπουργίας των Μουζάλα και Τόσκα, παρά τις διαφωνίες του στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Ο Σταμάτης Κάρμαντζης, τόνισε ότι απώτερος στόχος είναι η απομάκρυνση όλων των προσφύγων και των μεταναστών στο νησί, διαμηνύοντας ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να δηλώσει πιο πατριώτης από εκείνον.

Ικανοποίηση από τις κινήσεις της κυβέρνησης

Ο Δήμαρχος, στο πλαίσιο της απάντησής του δήλωσε ικανοποιημένος από τις κινήσεις της κυβέρνησης, λέγοντας ότι η φύλαξη των συνόρων έχει αποδώσει στην πράξη ενώ ζήτησε ταχύτερη αποσυμφόρηση των νησιών σημειώνοντας ότι έχουν γίνει βήματα τα οποία όμως πρέπει να εντατικοποιηθούν στο επόμενο διάστημα.

Των φρονίμων τα παιδιά…

Τέλος ο Δήμαρχος Χίου, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα από τις μέχρι σήμερα δηλώσεις του, δηλώνοντας ότι αποτελεί αναγκαιότητα η θωράκιση της Χίου και συνεπώς η δημιουργία μίας νέας δομής που θα είμαι μακριά από αστικό ιστό, αφού κατέθεσε την έντονη διαφωνία του με την επέκταση της ΒΙ.ΑΛ. δηλώνοντας ότι: «Διαφωνώ με την κλειστή ΒΙ.ΑΛ., αρκετά έχουν υποφέρει οι κάτοικοι του Χαλκειούς».

«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, για αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι με μια νέα κλειστή δομή εκτός αστικού ιστού σε περίπτωση που αυξηθεί και πάλι ο αριθμός των ροών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πάντως δεν δέχθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν αυτή η φράση αποτελεί μετακίνηση από τη θέση που έχει εκφράσει το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, καθώς και αν θεωρεί ότι η απόφαση του Δ.Σ. δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη.

Συγχαίρει ο Μηταράκης

Τη δήλωση του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, χαιρέτισε με ανάρτησή του στο Facebook ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης γράφοντας:

«Ιδιαίτερα θετική η δήλωση του Δημάρχου Χίου για την ανάγκη κλειστής δομής εκτός αστικού ιστού. Όπως είχαμε συμφωνήσει το 2017».

Στους Δήμους η ευθύνη για την υπόδειξη χώρων

Χαμηλούς τόνους, κρατά προς το παρόν και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, λέγοντας ότι η θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου παραμένει η ίδια, δηλαδή καμία νέα δομή στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, σημειώνοντας όμως ότι το θέμα της υπόδειξης χώρων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των κατά τόπους Δήμων της Περιφέρειας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ