27.4.2021 12:50

Σε εφαρμογή από σήμερα η απόφαση μείωσης των ανταποδοτικών τελών

«Οι προσφυγές των αντιπολιτεύσεων καθυστέρησαν την έκδοση απόφασης νομιμότητας», εξηγεί ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μπελέγρης

Στην προσφυγή των αντιπολιτεύσεων κατά της απόφασης μείωσης των ανταποδοτικών τελών, απέδωσε την καθυστέρηση εφαρμογής των μειωμένων ανταποδοτικών τελών, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μπελέγρης.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο politischios.gr, εξαιτίας των συγκεκριμένων προσφυγών η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου καθυστέρησε να εκδώσει την απόφαση νομιμότητας  η οποία τελικά εστάλη χθες 26/4 στον Δήμο Χίου και σήμερα Μ. Τρίτη εστάλη στη ΔΕΗ προκειμένου να μειώσει τα ανταποδοτικά τέλη στους λογαριασμούς που εκδίδει.

Ερωτώμενος για το εάν οι καταναλωτές που πλήρωσαν μέχρι σήμερα παραπάνω τέλη θα δουν μείωση στους επόμενους λογαριασμούς ο κ. Μπελέγρης ανέφερε ότι τυπικά και ουσιαστικά η απόφαση τίθεται σε ισχύ από σήμερα άρα δεν υπάρχει λόγος επιστροφής χρημάτων ή συμψηφισμού σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα έγινε γνωστό μέσα από παρέμβαση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Χάρη Μπουρνιά ενώ ακολούθησε παρέμβαση και από την Ένωση Καταναλωτών Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ