2.4.2024 13:25

Σε 3 μήνες από σήμερα η νέα Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη Βέσσα (Video)

Ομαλοποιείται η κατάσταση στην ανακύκλωση μετά τα προβλήματα στην αποκομιδή, διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της εταιρείας

Τη δέσμευσή του ότι η κατάσταση στην ανακύκλωση θα ομαλοποιηθεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, κατέθεσε μέσα από παρέμβασή του στον «π» ο πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ Κλέαρχος Χρύσης, προτρέποντας τους δημότες να στηρίξουν την ανακύκλωση παρά τις δυσλειτουργίες του τελευταίου διαστήματος.

Όπως εξήγησε το πρόβλημα ξεκίνησε από το βαν που διέθετε η εταιρία για την περισυλλογή των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων αφού αυτό τέθηκε εκτός λειτουργία για περίπου 1 μήνα.

«Κάναμε μία σύμβαση με έναν ελεύθερο επαγγελματία, ο οποίος μας βοήθησε για περίπου 10 ημέρες, αλλά τώρα βρήκαμε λύση με την Υπηρεσία Καθαριότητας. Μας έχει παραχωρήσει ένα αυτοκίνητο και με προσωπικό δικό μας προχωρούμε εντατικά από χθες στην περισυλλογή», ανέφερε ο ίδιος.

Έτοιμη σε 3 μήνες η Μ.Ε.Α. στη Βέσσα

Παράλληλα ο κ. Χρύσης αναφέρθηκε και στην κατασκευή της νέας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) στη Βέσσα, σημειώνοντας ότι αυτή χτίζεται και θα είναι έτοιμη μέσα στους επόμενους 3 μήνες, παρουσιάζοντας έτσι εξέλιξη στον τρόπο αποκομιδής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, αφού θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των απορριμμάτων που οδηγούνται σε ταφή.

Προχωρά η συγχώνευση με άλλους Δήμους

Ερωτώμενος από τον «Π» εάν προχωρά ο σχεδιασμός της δημιουργίας ενιαίου φορέα διαχείρισης απορριμμάτων στο Βόρειο Αιγαίο με έδρα τη Χίο, ο κ. Χρύσης έσπευσε να εξηγήσει ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα μέχρι στιγμής, λέγοντας όμως ότι σίγουρα θα προχωρήσει η συγχώνευση με τους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου.

«Σίγουρα θα προχωρήσει η συγχώνευση με τους 2 Δήμους, Ανατολικής και Δυτικής Σάμου. Είναι και θέμα στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει τις επόμενες ημέρες με τους Δημάρχους. Είναι κάποια πράγματα, τα οποία τα εξετάζουμε και θα τα δούμε το προσεχές διάστημα για να έχουμε μία εικόνα», δήλωσε.

Αναφορικά με το προσωπικό της εταιρείας, ο κ. Χρύσης ανέφερε τα εξής: «Είχαμε 6 άτομα προσωπικό στο ΧΥΤΑ, αυτή τη στιγμή είναι 3. Είναι οι άκρως αναγκαίοι και απαραίτητοι για τη λειτουργία του. Από το διοικητικό προσωπικό που ήταν 7, τώρα έχουμε 3. Τα υπόλοιπα άτομα, τα οποία δε χρησιμοποιούμε στις συγκεκριμένες μονάδες της εταιρείας έχουν πάει, στο ΚΔΑΥ για να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία των ανακυκλωσίμων και η διαλογή αυτών».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ