24.5.2018 15:33

Προκαλούν τη νοημοσύνη των πολιτών οι συνδικαλιστές του Δήμου

Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, λέει ο σοφός λαός, πρακτική που ενστερνίζονται και οι συνδικαλιστές του Δήμου Χίου προκειμένου να δικαιολογηθούν για τα όσα αποκαλυπτικά κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του «π», που εξέθεσε στα μάτια των πολιτών το «παραμύθι» της διαλογής στην πηγή, αφού κατέγραψε τους εργαζόμενους να τοποθετούν σε κοινό κάδο πλαστικά και χαρτιά μαζί όταν υποτίθεται ότι η διαλογή των ανακυκλώσιμων είναι στην πηγή.

Ταμπουρωμένοι πίσω από βαριές εκφράσεις περί συμβολαίων και δημοσιογραφικής αθλιότητας, οι συνδικαλιστές επιχειρούν να κάνουν για μία ακόμη φορά το μαύρο – άσπρο αγνοώντας ότι οι φωτογραφίες καταρρίπτουν μία προς μία τις κατηγορίες τους.

Σε μία προσπάθεια μάλιστα να βάλουν πλάτη στους πολιτικούς τους προϊστάμενους και να ταυτιστούν πλήρως με τις θέσεις τους, προβάλλουν ως θύματα του «π» τους εργαζόμενους της ανακύκλωσης τη στιγμή που στο εν λόγω δημοσίευμα αφενός τα πρόσωπα των εργαζομένων ήταν καλυμμένα με εφέ, αφετέρου ουδέποτε αμφισβητήθηκε τόσο από τον υπογράφοντα το ρεπορτάζ όσο και από τον «π» το κοινωνικό έργο των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Η απάντηση που εστάλη στον «π»

«Στο στόχαστρο της εφημερίδας  ‘’ΠΟΛΙΤΗΣ’’ μπαίνουν και οι εργάτες της Υπηρεσίας Καθαριότητας – Ανακύκλωσης του Δήμου  που διενεργούν την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών. Προκειμένου δε να εκτελέσει σωστά το «συμβόλαιο» δυσφήμισης του έργου της ανακύκλωσης, η εφημερίδα επιδίδεται σε όργιο παραπληροφόρησης και με επιτηδευμένη δήθεν ουδετερότητα δημοσιοποιεί φωτογραφίες εργαζομένων την ώρα της δουλειάς τους εκμαιεύοντας  το αυθαίρετο συμπέρασμα περί πλημμελούς αποτελεσματικότητας του έργου των δημοτικών υπηρεσιών.

Στο βωμό της εξυπηρέτησης του στρατηγικού στόχου της ιδιωτικοποίησης και του άνευ όρων ξεπουλήματος τομέων της αυτοδιοίκησης σε εργολάβους, χρησιμοποιείται η δύναμη του φωτογραφικού φακού για να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, παραποιώντας  τα γεγονότα, μεταμορφώνοντας την ευσυνειδησία των εργατών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους σε αυθαιρεσία, σερβίροντας στο πιάτο ενημέρωσης των δημοτών σωρεία ανακριβειών και χαλκευμένων γεγονότων.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Χίου καταγγέλλει τη δημοσιογραφική αθλιότητα σε βάρος των εργατών του τομέα  της Ανακύκλωσης. Δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του, στο κοινωνικό έργο που επιτελούν. Απαιτεί να μην εμπλέκονται από τον οποιονδήποτε οι εργαζόμενοι στα μικροπολιτικά παιγνίδια κανενός», αναφέρει η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι Ν. Σαραντάκης και Π. Καλόγερος.

Και μία απάντηση

Η λογική των ακραίων χαρακτηρισμών άνευ μάλιστα μίας ουσιαστικής απάντησης αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια βασικό χαρακτηριστικό όσων επιχειρούν να επισκιάσουν την θλιβερή για εκείνους πραγματικότητα.

Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να απαντήσουν οι υπογράφοντες την ανακοίνωση ποιο ακριβώς συμβόλαιο εκτελεί ο «π» και οι δημοσιογράφοι του, με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο στους αναγνώστες.

Εξίσου ενδιαφέρουσα θα ήταν η απάντησή τους σε όσα αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του «π». Πετάχτηκε το περιεχόμενο των κάδων χαρτιού και πλαστικού σε ένα κοινό απορριμματοφόρο ναι ή όχι; Αποτελεί αυθαίρετο συμπέρασμα ότι δύο ξεχωριστά υλικά που έπρεπε να μαζεύονται ξεχωριστά τελικά κατέληξαν όλα μαζί σε ένα απορριμματοφόρο; Από πότε η χρήση φωτογραφικού φακού αποτελεί κολάσιμη πρακτική για τους δημοσιογράφους; Η δημοσιογραφική αθλιότητα του «π» περιορίζεται μόνο στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ ή και όταν πολλάκις καλούν τους δημοσιογράφους του να στηρίξουν τις δράσεις ανακύκλωσης του Δήμου; Χαλκευμένα είναι και τα σχόλια των δεκάδων χρηστών του διαδικτύου που έσπευσαν να σχολιάσουν ότι και οι ίδιοι ήταν κατά το παρελθόν μάρτυρες της συγκεκριμένης πρακτικής;

Υ.Γ.: Το μόνο σκανδαλώδες στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι συνδικαλιστές να ταυτίζονται πλήρως με τους πολιτικούς τους προϊσταμένους. Αυτό εξηγεί πολλά σε πολλούς.

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ