18.8.2018 11:23

Πριν δεν ήθελε να ακούσει για μηνύσεις και τώρα μηνύει τον Δημήτρη Βίτσα

Επικοινωνιακή στροφή 180 μοιρών από τον Μανώλη Βουρνού που ενημέρωσε συμπολίτευση και αντιπολιτεύσεις για την πρόθεσή του

Σε μία ξεκάθαρα επικοινωνιακή κίνηση προχωρά ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, σχεδιάζοντας να καταθέσει μήνυση κατά του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα και του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής για το γεγονός των υπεράριθμων προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στη ΒΙ.ΑΛ., παρά την προσωρινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία προβλέπει ότι ο ανώτερος αριθμός στο hotspot δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 1.274 άτομα. 

Παρότι ο ίδιος ο Δήμαρχος εντός του Δημοτικού Συμβουλίου είχε ερωτηθεί για ποιο λόγο δεν προχωρά σε μηνύσεις, απαντώντας ότι, αφενός για κάτι τέτοιο δεν υπάρχει εισήγηση από τη νομική υπηρεσία του Δήμου, αφετέρου ότι δεν θεωρεί ότι, η κατάθεση μήνυσης αποτελεί λύση στο πρόβλημα, τώρα έρχεται να διαψεύσει τον ίδιο του τον εαυτό. 

Ενημέρωσε προφορικά και τις αντιπολιτεύσεις

Βλέποντας ότι το προσφυγικό αποτελεί και θα αποτελέσει την αχίλλειο πτέρνα σε μία πιθανή εκ νέου διεκδίκηση του Δήμου, ο Μανώλης Βουρνούς δέχτηκε εισηγήσεις τόσο από στελέχη του συνδυασμού του όσο και από στελέχη της ΝΟΔΕ Χίου που τον περιβάλλουν προκειμέμου να αλλάξει τη μέχρι σήμερα χλιαρή του στάση απέναντι στην Κυβέρνηση. Έτσι ενώ κατά το παρελθόν απεφεύγε το ενδεχόμενο κατάθεσης μήνυσης κατά πολιτικών παραγόντων του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής πλέον αναθεωρεί, κάνοντας στροφή 180 μοιρών. 

Μάλιστα μετά το τέλος της τελευταίας συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου κάλεσε μέσα στο γραφείο του όλους τους συμβούλους, ακόμα και των αντιπολιτεύσεων ενημερώνοντάς τους ότι, σε προσεχή συνεδρίαση του συγκεκριμένου οργάνου θα φέρει ως θέμα συζήτησης την κατάθεση μήνυσης κατά πολιτικών προσώπων της κυβέρνησης. Ζήτησε μάλιστα η συγκεκριμένη πρόθεση να παραμείνει ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι τη συζήτηση του θέματος εντός του οργάνου. 

Η συγκεκριμένη πάντως απόφαση έρχεται λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την πραγματοποίηση θεματικής συνεδρίασης του Σώματος με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το μεταναστευτικό και τις εξελίξεις που το συνοδεύουν με δεδομένο ότι, στο τέλος του 2018 λήγει το συμβόλαιο παραχώρησης της ΒΙ.ΑΛ. από τον Δήμο Χίου στο Ελληνικό Δημόσιο. 

Έτσι στη θεματική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου και στην οποία πιθανά να συμμετάσχει και ο ίδιος ο Δ. Βίτσας, η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να εμφανιστεί με ένα σηματικό όπλο στη φαρέτρα της ενάντια σε όσους της ασκούν έντονη κριτική για την έντονη απραξία της στο ζήτημα από την αρχή της προσφυγικής κρίσης μέχρι και σήμερα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ