12.1.2018 22:50

Πραξικόπημα για να κάνουν πλάτες στο Μουζάλα!

Μια δοτή στις επιθυμίες της κυβέρνησης δημοτική αρχή εξευτέλισε και το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Με προσωπική επιλογή του δημάρχου αναιρέθηκε μια καθαρή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έδινε εντολή στη δημοτική αρχή να τοποθετήσει μηχανήματα στο οικόπεδο Σκαπινάκη στο δρόμο που οδηγεί προς τη ΒΙΑΛ, για να αποτραπεί η περαιτέρω επέκταση της δομής.

Την κρίσιμη ώρα των αποφάσεων ο Μαν. Βουρνούς, επικαλούμενος την προσήλωση του προς το θεσμό της Δικαιοσύνης, αρνήθηκε να ληφθούν μέτρα για τον αποκλεισμό του δρόμου και με τις ενέργειες του εξευτέλισε το ρόλο των συνεργατών του δημοτικών συμβούλων, υποχρεώνοντας τους να αλλάξουν απόφαση μετά την ψηφοφορία!  

Η ντρίμπλα Λαμπρινούδη

Στην επίκληση του δημάρχου για την τήρηση του όρκου που έδωσε στο Ευαγγέλιο, ο Πολ. Λαμπρινούδης είχε την λύση. Πρότεινε στο δήμαρχο να μην παρανομήσει αλλά να δεχτεί την πρόταση του Δημ. Σκαπινάκη να μισθώσει το οικόπεδο του στο Δήμο και εντός αυτού να τοποθετηθούν βαρέου τύπου δημοτικά οχήματα. Με τη λύση αυτή και τους Χαλκούσους θα στήριζε έμπρακτα και την απόφαση της Δικαιοσύνης δεν θα έθιγε.

Για ανεξήγητους λόγους, που παραπέμπουν πια σε άλλες σκέψεις, ο Μαν. Βουρνούς αρνήθηκε πεισματικά την πρόταση Λαμπρινούδη. Βρέθηκε όμως ενώπιον μιας αναπάντεχης δυσάρεστης έκπληξης την ώρα της ψηφοφορίας. Όταν τέθηκε σε ψηφοφορία η πρόταση Λαμπρινούδη, ψηφίστηκε από τους συμβούλους του συνδυασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους δυο ανεξάρτητους Β. Μυριαγκό και Μιχ. Κοντούδη, τον με δικαίωμα ψήφου πρόεδρο του Χαλκειούς Κ. Φουτράκη και τους συμβούλους της παράταξης Βουρνού, Γ. Ζώα, Γ. Τσάκο, Κ. Καρατζά και Παντ. Νεαμονίτη. Η πρόταση Λαμπρινούδη τη στιγμή εκείνη είχε εμφανή αριθμητική πλειοψηφία.

Η ωμή παρέμβαση Βουρνού

Με τρόπο απαράδεκτο για αυτοδιοικητικό παράγοντα ο Μαν. Βουρνούς ακούστηκε από μικροφώνου να εγκαλεί τους δημοτικούς συμβούλους του Κ. Καρατζά και Παντ. Νεαμονίτη γιατί ήταν απόντες από την προσυνεδρίαση. «Είχαμε πει κάποια πράγματα. Γιατί τα ψηφίζετε αυτά;», ακούστηκε να τους λέει ο δήμαρχος.

Η γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου έδειξε να μην είναι σε θέση να καταμετρήσει ποια πρόταση πλειοψήφησε, με τους δυο συμβούλους (Καρατζά – Νεαμονίτη) να αλλάζουν την ψήφο τους, έπειτα από την απόφαση του δημάρχου, και η ψηφοφορία να ενισχύεται μεταγενέστερα (!) με την προσθήκη του Δημ. Καράλη και της Β. Ποταμούση.

Αλλοίωση βούλησης

Η απαράδεκτη αλλοίωση της βούλησης του Δημοτικού Συμβουλίου ανάγκασε το συνδυασμό Λαμπρινούδη να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας ωμή παραποίηση της ψηφοφορίας.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε λίγα λεπτά αργότερα, χωρίς κανένας να γνωρίζει τι ψηφίστηκε, γράφοντας την πιο μαύρη σελίδα στη σύγχρονη ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου του ενιαίου Δήμου Χίου και αφήνοντας έωλα ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί ο δήμαρχος κι όσοι άγονται και φέρονται από τις εντολές του, σε βαθμό πια που να παραποιούνται ως και αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ