28.2.2018 15:14

«Πόρτα» του Δήμου στην προσεπίκληση του Δημοσίου για τα πασσαλάκια

Ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να μην παρασταθεί ο Δήμος στα 2 Δικαστήρια στις 6 και 13 Μαρτίου

Ένα αποφασιστικό μήνυμα στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι δεν το αναγνωρίζει πλέον ως μισθωτή της ΒΙ.ΑΛ. με δεδομένο ότι έχει κατατεθεί εξώδικο έξωσης από τον περασμένο Δεκέμβριο και εκκρεμεί προσεχώς και η αγωγή έξωσης, έστειλε το μεσημέρι της Τετάρτης με ομόφωνη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Η προσεπίκληση του Δημοσίου

Τα μέλη της Επιτροπής κλήθηκαν να λάβουν απόφαση για το εάν ο Δήμος θα παραστεί στη διαδικασία εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει το Δημόσιο κατά της οικογένειας Σκαπινάκη (στις 6/3 ενώπιον του Πρωτοδικείου Χίου) αλλά και η οικογένεια Σκαπινάκη εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου (στις 13/3 στο Ειρηνοδικείο), έπειτα από προσεπίκληση του Δημοσίου για την επίδικη λωρίδα γης που οδηγεί προς τον χώρο που αναμένεται να επεκταθεί η ΒΙ.ΑΛ. με την τοποθέτηση νέων οικίσκων.

Το Δημόσιο καλεί τον Δήμο Χίου στο Δικαστήριο προκειμένου να καταθέσει εάν τμήμα της επίμαχης λωρίδας γης που διεκδικεί η οικογένεια Σκαπινάκη είναι δημοτική έκταση ή όχι. Ουσιαστικά μέσα από αυτή την κίνηση το Δημόσιο επιδιώκει να ανοίξει οριστικά ο δρόμος για την απρόσκοπτη δίοδο των μηχανημάτων που θα τοποθετήσουν τα νέα κοντέινερ και θα αυξήσουν τη χωρητικότητα της ΒΙ.ΑΛ. από τα 974 άτομα στα 1.500.

Ωστόσο σύμφωνα με τη δικηγόρο του Δήμου, το αντικείμενο του Δικαστηρίου δεν είναι επουδενί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λωρίδας αλλά η δυνατότητα του Δημοσίου να διέλθει ανεμπόδιστα από τη συγκεκριμένη έκταση, την οποία παρακωλύουν προς το παρόν οι κινήσεις της οικογένειας Σκαπινάκη.

Η απόφαση

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επικράτησε η άποψη ότι ο Δήμος με την απόφασή του να μην παραστεί στις δύο υποθέσεις σε καμία περίπτωση δεν παραιτείται των ιδιοκτησιακών του δικαιωμάτων, αφού ήδη έχει κινήσει τη διαδικασία εύρεσης των ορίων του μέσω της κτηματογράφησης. Έτσι εάν το Δικαστήριο αποφασίσει να κατοχυρώσει τμήμα της επίδικης λωρίδας στην οικογένεια Σκαπινάκη, τότε ο Δήμος θα προσφύγει στην τακτική διαδικασία για να αποδείξει την κυριότητα της επίδικης έκτασης.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ