16.6.2020 16:03

Φουντώνει η κόντρα μεταξύ Χαλκούσων και Αντιπεριφερειάρχη

«Μη δηλώνετε αναρμόδιοι για το μεταναστευτικό, εσείς μας καλούσατε στην πλατεία της Χίου τον περασμένο Γενάρη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κοινότητα

Συνέχεια στην κόντρα με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνο, δίνει μέσα από ανακοίνωσή της η Τοπική Κοινότητα Χαλκειούς, αναφορά με το έργο της παράκαμψης του χωριού, το οποίο οι κάτοικοι το συνδέουν άμεσα τόσο με την ύπαρξη της ΒΙ.ΑΛ. όσο και με το αίτημα για κλείσιμό της.

Οι κάτοικοι καταλογίζουν στον Παντελή Μπουγδάνος, δηλώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σημειώνοντας ότι ο Περιφερειακός του Χαλκειούς σχεδιάστηκε πριν 20 χρόνια με συνέπεια τα δεδομένα εκείνης της εποχής να μην έχουν καμία σχέση με τα σημερινά.

 

Αναλυτικά αναφέρουν:

 

Πριν λίγες μέρες κατατέθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, αλλα και σε όλες τις αρχές της Χίου, καθώς και στην κοινότητα του Χαλκειούς, το ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης το οποίο κατέληγε στο συμπέρασμα:
Να προηγηθεί η κατάργηση της δομής της ΒΙΑΛ και μετά μέσα από ουσιαστικό διάλογο με την τοπική κοινωνία να γίνει ο περιφερειακός δρόμος.
Αναρωτιόμαστε τι ακριβώς δεν έχει καταλάβει η περιφερειακή αρχή;
Καθημερινά βλέπουμε στα ΜΜΕ τον αντιπεριφερειάρχη Χίου να κάνει δηλώσεις που δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που ζητάει η τοπική μας κοινωνία.
Άραγε γιατί δεν έρχεται στο Χαλκειός μαζί με τούς τεχνικούς του να εξηγήσουν στον κόσμο τα του δρόμου;
Άραγε γιατί έρχεται σαν περαστικός;
Άραγε γιατί προτιμούν την ενημέρωση των θιγόμενων κατόπιν ραντεβού ;
Ο περιφερειακός δρόμος του Χαλκειούς σχεδιάστηκε πριν 20 χρόνια. Τα δεδομένα της εποχής εκείνης δεν έχουν καμία σχέση με τα σημερινά.
Έχουν λάβει υπόψη τους;
1) Την ύπαρξη της ΒΙΑΛ
2) Τους χιλιάδες μετανάστες
3 ) Τα εκατοντάδες καταπατημένα στρέμματα
4) Τα εκατοντάδες ακαλλιέργητα στρέμματα λόγο των μεταναστών
5) Το νέο σχολικό κέντρο Καμποχώρων
6) Τους δέκα επαγγελματίες του χωριού που παρακάμπτονται με την δημιουργία της παράκαμψης.
7) Την απόφαση της πρόσφατης λαϊκής συνέλευσης του Χαλκειούς.

Υπάρχει ο ισχυρισμός ότι υπάρχουν ιδιοκτήτες που επιθυμούν την δημιουργία του δρόμου τώρα. Αναρωτιόμαστε μέσα σε αυτούς είναι τα ΚΑΕΚ που αφορούν άγνωστους, Δήμο Καμποχώρων, πεθαμένους και ιδιοκτήτες που τους παίρνει ο δρόμος από 2 μέτρα έως 0,22 εκατοστά!
Η πλειοψηφία των ιδιοκτητών που τους παίρνει ο δρόμος από εκατοντάδες μέτρα έως μερικά στρέμματα έχουν υπογράψει στο ψήφισμα που έχει κατατεθεί.
Τελειώνοντας:
Η κοινότητα του Χαλκειούς στηρίζει τους κατοίκους της στην απόφαση τους και αυτό περιμένουμε να κάνει η Περιφερειακή Αρχή της Χίου.

ΠΡΏΤΑ ΝΑ ΚΛΕΊΣΕΙ Η ΒΙΑΛ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΌΣ ΔΙΆΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΤΟΥ ΔΡΌΜΟΥ.

ΥΣ 1 ) Τα χρήματα δεν χάνονται, αλλά πηγαίνουν σε άλλο έργο, με την ίδια λογική μπορούν να βρεθούν ξανά χρήματα για την δημιουργία του δρόμου.
ΥΣ 2) Ανάπτυξη στην περιοχή μας θα έρθει μόνο όταν η ΒΙΑΛ μετεγκατασταθεί μακριά από τον οικιστικό ιστό. Μην δηλώνετε αναρμόδιοι για το μεταναστευτικό εσείς που μας καλούσατε στην πλατεία της Χίου τον περασμένο Ιανουάριο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ