14.2.2024 19:51

«Παραδώσαμε πλεόνασμα 4 εκ. ευρώ στη δημοτική αρχή Μαλαφή, όχι χρέη» (Video)

Καταγγελίες από τον πρώην δήμαρχο ακόμα και για «πογκρόμ» κατά δημοτικών υπαλλήλων

Σκληρή κριτική, με τη βεβαιότητα θα ότι σύντομα η κριτική θα επεκταθεί σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του Δήμου Χίου, άσκησε μέσα από συνέντευξή του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο πρώην Δήμαρχος Χίου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Η αρχή έγινε από το θέμα των μετακινήσεων υπαλλήλων, κάνοντας λόγο ακόμα και για «πογκρόμ διώξεων», τη στιγμή που όπως είπε ο ίδιος, η προηγούμενη δημοτική αρχή φρόντισε να καλύψει κενά και να ενισχύσει τις υπηρεσίες «χωρίς να αγγίξει κανέναν υπάλληλο».

«Άλλα υπόσχονταν για τα κατασχετήρια»

Στο στόχαστρο του πρώην Δημάρχου μπήκε και το θέμα της μαζικής αποστολής κατασχετηρίων, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο κυνήγι των δημοτών ακόμα και από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.

Μάλιστα διερωτήθηκε, αν η αποστολή 3.000 κατασχετηρίων συνιστά προνοιακή αντίληψη, όπως προεκλογικά υπόσχονταν ο νυν δήμαρχος.

«Άλλα δηλώνει και άλλα ψηφίζει στη συνέχεια»

Επιπλέον ο κ. Κάρμαντζης αναφέρθηκε στο κτίριο της οδού Λάδης, λέγοντας ότι ο Γιάννης Μαλαφής, από τη μία ψηφίζει την ανάθεση της μελέτης για την ανακατασκευή του κτιρίου και από την άλλη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κατεδάφισής του, με στόχο την ανάδειξη του Κάστρου.

«Δεν ισχύουν όσα ειπώθηκαν για τη ΔΙΑΝΟΧ»

Η κριτική του πρώην Δημάρχου επεκτάθηκαν και στις δηλώσεις του νέου προέδρου της ΔΙΑΝΟΧ Κλέαρχου Χρύση για «άνοιγμα» της τάξεως των 654.000 ευρώ στα ταμεία της εταιρείας.

Όπως ανέφερε το πραγματικό ποσό φθάνει τις 440.000 ευρώ, σημειώνοντας ότι από τις 654.000, πρέπει να αφαιρεθούν οι 160.000 που είναι η δικαστική απαίτηση της ΔΙΑΝΟΧ από τον Δήμο Χίου καθώς και 50.000 ευρώ που υπάρχουν στον λογαριασμό της εταιρείας.

Ο ίδιος απέδωσε το συγκεκριμένο «άνοιγμα», στην πτώση των τιμών των ανακυκλώσιμων υλικών που έφθασαν να πωλούνται στο 1/3 της τιμής που ίσχυε τα περασμένα χρόνια.

Παράλληλα υπεραμύνθηκε του συστήματος ανακύκλωσης λέγοντας ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή, επένδυσε στο κομμάτι της ανακύκλωσης, δημιουργώντας εργοστάσιο διαλογής, αγοράζοντας οχήματα και δημιουργώντας πολλές θέσεις εργασίας, ακόμα και αν αυτές ήταν με «μπλοκάκι».

Όπως πάντως ανέφερε, η δημοτική αρχή θα μπορούσε να καλύψει τόσο το χρέος της ΔΕΥΑΝΧ προς τη ΔΕΗ όσο και το άνοιγμα της ΔΙΑΝΟΧ, από τα 4 εκ. ευρώ που άφησαν ως πλεόνασμα στον Δήμο Χίου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ