22.3.2022 20:49

Παντελής Βρουλής: "Τελικά το μόνο που ενδιαφέρει τον Παντελή Μπουγδάνο είναι η προσωπική του προβολή"

Οριστική ρήξη Βρουλή - Μπουγδάνου με τους αντιπεριφερειάρχες να είναι έτοιμοι να ζητήσουν τη διαγραφή του πρώην αντιπεριφερειάρχη

Σε οριστική ρήξη έρχεται πλέον ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής με τον προκάτοχό του Παντελή Μπουγδάνο, μετά τη νέα διαδικτυακή παρέμβαση του τελευταίου, ο οποίος σε ανάρτηση του έκανε λόγο για διαπιστωμένη έλλειψη νέων έργων στη Χίο ειδικά στο νέο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Πολίτη", η νέα διαδικτυακή παρέμβαση του κ. Μπουγδάνου βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης των Χιωτών αντιπεριφερειαρχών το πρωί της Τρίτης 22/3/2022, κατά την οποία εκφράστηκε η δυσαρέσκεια τους για τα συνεχόμενα "χτυπήματα" του πρώην χωρικού αντιπεριφερειάρχη, θεωρώντας ότι, τα όσα διατυπώνει συχνά μέσα από μερίδα τοπικών ΜΜΕ, ξεφεύγουν πλέον της προσωπικής κόντρας με τον Παντελή Βρουλή, στοχοποιώντας την παρουσία της περιφερειακής αρχής στη Χίο.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ετοιμάζονται να θέσουν στον ίδιο τον Περιφερειάρχη ζήτημα διαγραφής του κ. Μπουγδάνου από τον συνδυασμό.

"Σήκωσε το γάντι" ο Παντελής Βρουλής

Στην παρέμβαση του ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Βρουλής κάνει λόγο για δήθεν ενδιαφέρον του κου Μπουγδάνου, λέγοντας μάλιστα ότι τελικά το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η προσωπική του προβολή και συνεχίζει θίγοντας την επιλογή του να φύγει από το πλευρό της Χριστιάνας Καλογήρου.

"Αυτό γίνεται αντιληπτό με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, αφού γύρισε την πλάτη στην κ. Καλογήρου όταν του αρνήθηκε τη δέσμευση να είναι αυτός Χωρικός σε περίπτωση που κέρδιζε τις εκλογές και τώρα αντιπολιτεύεται τον Συνδυασμό που επί δύο χρόνια τον είχε τιμήσει με τη θέση αυτή", αναφέρει ο κ. Βρουλής.

Αναλυτικά σημειώνει

Για ακόμη μια φορά, ο κ. Μπουγδάνος μας εκπλήσσει με τις επιλογές του, προκειμένου να «κρατηθεί» στο προσκήνιο της πολιτικο-αυτοδιοικητικής πραγματικότητας του Νησιού μας. 

Μετά την παρουσίαση των πάντων, ως δικά του έργα κι όχι της Περιφερειακής αρχής Μουτζούρη, μας ανακοίνωσε μέσω του τύπου σειρά προτεινόμενων έργων, τα οποία δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν στο σχεδιασμό της Περιφέρειας.

Αλήθεια, στο χρονικό διάστημα από 24/12/2020 που κατέθεσε την πρόταση έργων που αναφέρει μέχρι τις 31/10/2021 που ο Ίδιος ήταν Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, γιατί δεν φρόντισε τη δρομολόγησή τους:

Αλήθεια, πόσο ρεαλιστικές και τεκμηριωμένες ήταν οι προτάσεις του για να μην συμπεριληφθούν στο σχεδιασμό της Περιφέρειας;

Αλήθεια, το Πρωτόκολλο που χρησιμοποίησε για να διαβιβάσει τα έργα που επικαλείται ήταν σε γνώση των Χωρικών Υπηρεσιών Προγραμματισμού και Τεχνικών Έργων ή ήταν εν αγνοία τους κι εν τέλει ατεκμηρίωτα;

Αλήθεια, αν πραγματικά αγνοήθηκε η πρότασή του , γιατί δεν παραιτήθηκε από τη θέση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προκειμένου να υπερασπιστεί το δίκαιο της Χίου και το θυμήθηκε σήμερα;

Τέλος, γιατί αφού αγνοήθηκε η πρότασή του ενέκρινε και ο Ίδιος τόσο το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2021 όσο και για το 2022;

Η αναφορά τίτλων και η σύνταξη προσχηματικών δελτίων τύπου, για να ρίχνει κανείς «στάχτη στα μάτια» των Πολιτών, απέχει παρασάγγας από την αυτοδιοικητική πραγματικότητα που υπηρετεί το συμφέρον του τόπου μας.

Αν ο κ. Μπουγδάνος ενδιαφερόταν πραγματικά για την προαγωγή των συμφερόντων της Χίου, θα έδινε το παρόν στον αγώνα αυτό από τη νέα θέση, που του προτάθηκε από τον κ. Μουτζούρη και η οποία είχε ως τομέα αρμοδιότητας τα έργα και το ΕΣΠΑ…

Φαίνεται , λοιπόν, ότι το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η προσωπική του προβολή μέσω της θέσης του Χωρικού Αντιπερειφερειάρχη. Κάτι που γίνεται αντιληπτό με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο , αφού γύρισε την πλάτη στην κ. Καλογήρου όταν του αρνήθηκε τη δέσμευση να είναι αυτός Χωρικός σε περίπτωση που κέρδιζε τις εκλογές και τώρα αντιπολιτεύεται τον Συνδυασμό που επί δύο χρόνια τον είχε τιμήσει με τη θέση αυτή.

Αναγνωρίζοντας την παρουσία του κ. Μπουγδάνου στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του νησιού μας, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ούτε και στον Ίδιο να θεωρήσει τα συμφέροντα του τόπου μας ως στίβο προετοιμασίας και στόχευσης των επόμενων πολιτικών ή αυτοδιοικητικών του ορέξεων.

Η ανάρτηση του Παντελή Μπουγδάνου

Υπάρχουν Προτάσεις για Νέα Έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου

Με δικαιολογημένη κριτική από τον τοπικό Τύπο στηλιτεύτηκε η πενία του Τεχνικού Προγράμματος 2022 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την #Περιφερειακή_Ενότητα_Χίου. Επιδιώκοντας τη στήριξη του περιφερειακού έργου, στήριξα κατά την ψηφοφορία το Τεχνικό Πρόγραμμα. Ταυτόχρονα, γνωρίζοντας ότι στο πλαίσιο αναπροσαρμογής και αναθεώρησης του καθ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, παρέχεται η δυνατότητα εμπλουτισμού του από προτάσεις νέων έργων και μελετών, καταθέτω δημόσια τις ακόλουθες προτάσεις εμπλουτισμένες, ευελπιστώντας ότι αυτή τη φορά θα εισακουστούν.

Τις προτάσεις είχα επίσημα καταθέσει με το υπ’ αριθ. πρωτ.: 2658 / 24.12.2020 έγγραφό μου με θέμα «Προτάσεις Π.Ε. Χίου για το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2021 – 2025». Δυστυχώς, έκτοτε δεν ελήφθησαν υπόψη στο σχεδιασμό. Εύχομαι αυτή τη φορά να αξιολογηθούν επαρκώς από την Περιφερειακή Αρχή και τις Υπηρεσίες ώστε να σταματήσει η διάχυτη εντύπωση ότι η Περιφερειακή Ενότητα Χίου δεν ανοίγει νέα κεφάλαια αναγκαίων έργων για τον νομό και περιορίζεται στην αποπεράτωση των ήδη εκκινηθέντων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ