18.5.2021 13:59

Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός για τη μελέτη του δρόμου Μυρσινιδίου - Μιλιγκά

Οριστική λύση στο τμήμα της Εθνικής Οδού από Μερσινίδι μέχρι Μιλιγκά έρχεται να δώσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υπογράφοντας μόλις εχτές την διακήρυξη μελέτης.

Σε δηλώσεις του σε τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Αντιπεριφερειάρχης, Π. Μπουγδάνος αναφερόμενος στην σημασία του έργου επεσήμανε ότι εντάσσεται σε έναν Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, δεδομένου του υψηλού προϋπολογισμού.

«Επειδή η συγκεκριμένη μελέτη έχει υψηλό προϋπολογισμό, ο διαγωνισμός είναι Ευρωπαϊκός. Τα στάνταρ της Περιφερειακής Ενότητας είναι πολύ υψηλά.  Αυτό δείχνει ότι αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα την μελέτη» δήλωσε ο κ. Μπουγδάνος.

Ο υψηλός προϋπολογισμός δικαιολογείται καθώς εμπεριέχει σημαντικές επιμέρους μελέτες όπως γεωλογικές, στατικές, υδρογεωλογικές, γεωφυσικές, τοπογραφίας και συγκοινωνιακές.

Συνολικά για την μελέτη του έργου προορίζονται περίπου 490.000 ευρώ ενώ παράλληλα θα ληφθεί υπόψη και η προμελέτη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Για τον κ. Μπουγδάνο πρόκειται για μια από τις σοβαρότερες μελέτες που στόχο έχει να αντιμετωπιστούν οι καταπτώσεις στο συγκεκριμένο τμήμα της Εθνικής Οδού.

Τέλος, εκτός από καταπτώσεις, στόχος της Περιφέρειας είναι να ομαλοποιηθεί και το οδικό δίκτυο καθώς έχουν παρατηρηθεί μετακινήσεις εδαφών.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ