27.9.2018 12:51

Παίρνει πίσω όσα δήλωσε στον “π” ο Πρόεδρος του Χαλκειούς Κ. Φουτράκης

Αρνείται εκ των υστέρων, μέσα από επιστολή του στον “π”, τα όσα δήλωσε στο politischios.gr ο πρόεδρος του Χαλκειούς Κ. Φουτράκης σημειώνοντας ότι ουδέποτε δήλωσε ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ σκοπεύει να δωρήσει κοντέινερ, που προορίζονταν για τη ΒΙ.ΑΛ. στον Δήμο Χίου

Αρνείται εκ των υστέρων, μέσα από επιστολή του στον “π”, τα όσα δήλωσε στο politischios.gr ο πρόεδρος του Χαλκειούς Κ. Φουτράκης σημειώνοντας ότι ουδέποτε δήλωσε ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ σκοπεύει να δωρήσει κοντέινερ, που προορίζονταν για τη ΒΙ.ΑΛ. στον Δήμο Χίου.

Ακολουθεί η δήλωση του Κ. Φουτράκη και μία απάντηση από τον “π”.

Δημοσιεύθηκε εχθές στη ιστοσελίδα σας άρθρο με τον ευφάνταστο τίτλο «Μετά τις πάνες έρχονται τα κοντέινερ της ΒΙ.ΑΛ.», στο οποίο παντελώς ψευδώς αναφέρετε ότι δήθεν σας επιβεβαίωσα τη δωρεά 10 κοντέινερ από την Ύπατη Αρμοστεία στο Δήμο Χίου (με έντονα μάλιστα  γράμματα) προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες σωματείων και συλλόγων των κατοίκων των Καμποχώρων.

Μόλις αντιλήφθηκα το συγκεκριμένο άρθρο, κάλεσα τόσο στα γραφεία σας, όπου με ενημέρωσαν ότι βρίσκεστε εκτός γραφείου, όσο και στο προσωπικό σας κινητό. Ουδέποτε μου απαντήσατε, παρα μόνο έλαβα ένα μήνυμα από εσάς ότι βρίσκεστε σε ρεπορτάζ και ότι θα με καλούσατε αργότερα, πράγμα που ουδέποτε συνέβη.

Δεδομένης λοιπόν της απροθυμίας σας να με καλέσετε αλλά και προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας δηλώνω τα ακόλουθα, όπως άλλωστε σας τα είχα δηλώσει και στην από 26/09/2018 και ώρα 11.02 το πρωί επικοινωνία μας και τα οποία επιλέξατε να μεταφέρετε για δικούς σας λόγους τελείως διαφορετικά στο ρεπορτάζ σας:

Ουδέποτε επιβεβαίωσα οποιαδήποτε δωρεά ή αποδοχή δωρεάς κοντέινερ στο Δήμο Χίου. Ο Δήμος Χίου ούτε έχει στην κατοχή του, ούτε του δώρισαν, ούτε έχει αποδεχθεί οποιαδήποτε κοντέινερ.

Για το λόγο παρακαλώ όπως αποκαταστήσετε την αλήθεια στο εν λόγω άρθρο σας και διορθώσετε τα όσα ψευδή και συκοφαντικά αναφέρετε για εμένα προσωπικά στο κείμενό σας.

Η απάντηση του συντάκτη

Αγαπητέ πρόεδρε, 

Επειδή στη μέχρι σήμερα πορεία μου στον Δημοσιογραφικό χώρο, ουδέποτε έχω δώσει το δικαίωμα σε ανθρώπους με τους οποίους συνομιλώ καθημερινά, να υπονοούν ότι φαντάζομαι τηλεφωνικές συνομιλίες τις οποίες αργότερα αποτυπώνω ως ρεπορτάζ, σας απαντώ τα εξής:

Η αρχική πληροφορία για το ρεπορτάζ προέρχονταν από κατοίκους του Χαλκειούς. Πριν σας καλέσω γνώριζα μόνο ότι προσεγγίσατε άτομα του Π.Σ. Χαλκειούς τα οποία παροτρύνατε να δηλώσουν ενδιαφέρον στην προσφορά της Ύπατης Αρμοστείας για αριθμό κοντέινερ που προσέφερε προς τον Δήμο Χίου και που προορίζονταν για τη ΒΙ.ΑΛ..

Κατά την τηλεφωνική μας επικοινωνία, επιβεβαιώσατε και μάλιστα με συγκεκριμένο αριθμό, δηλαδή 10, ότι η Ύπατη Αρμοστεία προσφέρει αυτά τα κοντέινερ στον Δήμο Χίου λέγοντας αυτολεξεί ότι δεν γνωρίζετε αν έχει γίνει αποδοχή από τον Δήμο Χίου.

Σε ότι αφορά στις κλήσεις σας. Με καλέσατε χθες στις 12:54 και 12:55. Στο πρώτο τηλέφωνο - καθότι βρισκόμουν σε συνέντευξη Τύπου- το σήκωσα και σας είπα βιαστικά καλέστε με αργότερα. Στη δεύτερη κλήση λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, σας έστειλα αυτοματοποιημένο μήνυμα - το οποίο χρησιμοποιώ σε όλους- ότι βρίσκομαι σε συνέντευξη θα σας καλέσω αργότερα.

Αγαπητέ κ. Φουτράκη, δεν μπορεί η μη επικοινωνία μαζί σας να αποτελεί απάντηση για τα όσα ψευδή επικαλείστε. 

Αν παρόλα αυτά επιμένετε ότι ουδέποτε μου επιβεβαιώσατε την πρόθεση της Ύπατης Αρμοστείας για δωρεά, ότι ουδέποτε μου αναφέρατε συγκεκριμένο αριθμό κοντέινερ, τότε δημόσια σας προκαλώ να απευθυνθείτε στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας σχετική μήνυση - δεν σας παρεξηγούμε έχουμε μάθει πια από την τακτική της δημοτική σας αρχής-  ώστε να αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών και να δούμε τελικά ποιος ρώτησε αν ευσταθεί η πληροφορία και ποιος απάντησε ότι πρόκειται για 10 κοντέινερ. 

Σας παρακαλώ επίσης να διαψεύσετε δημόσια και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Χαλκειούς με τον οποίο επίσης ήρθα σε επαφή ώστε να επιβεβαιώσω αν προσεγγίσατε μέλη του. 

Και κάτι τελευταίο. Θα εκτιμούσα τις απαντήσεις σας και στα υπόλοιπα δημόσια ερωτήματα που σας έχει απευθύνει ο “π” κατά καιρούς και όχι μόνο όταν σας τραβούν το αυτί από την Οδό Δημοκρατίας. 

Κατά τα λοιπά από όσα γράφτηκαν δεν ανακαλώ ούτε μία τελεία. 

Παντελής Φύκαρης

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ