3.12.2020 16:58

Ουσιαστική συμβολή του Δήμου στην αντιμετώπιση του Covid 19 ζητά η Συμμαχία Αξιών

Η ΣυμμαΧία Αξιών μετά τις δυσμενείς εξελίξεις που αφορούν την εξάπλωση του ιού COVID-19 στη χώρα και με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, εκφράζει την αγωνία της και τονίζει ότι ο Δήμος Χίου οφείλει να συμβάλει ουσιαστικά στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, πριν να είναι πολύ αργά για το νησί μας.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα στη Χίο είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Οι κλίνες του Νοσοκομείου για ασθενείς Covid-19 είναι σχεδόν γεμάτες, ενώ ένας συμπολίτης μας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ. Την ίδια στιγμή, η διαδικασία της ιχνιλάτησης των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι ελλιπής, όπως δηλώνει ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης. Επιπλέον, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα, όταν γίνεται ιχνιλάτηση, ενημερώνει για τα αποτελέσματα σχεδόν πέντε μέρες μετά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Είναι πολύ σημαντικό ο ασθενής να μην στιγματίζεται ούτε να κατακρίνεται κοινωνικά, γιατί μια τέτοια συμπεριφορά θα οδηγήσει στην αναποτελεσματική αντιμετώπιση της εξάπλωσης στην τοπική μας κοινωνία.

Για να προστατευτούμε τώρα πριν είναι αργά η ΣυμμαΧία Αξιών προτείνει:

  1. Σύναψη σύμβασης του Δήμου Χίου, με ιδιώτες μικροβιολόγους, αξιοποιώντας τις χρηματοδοτήσεις που έχει λάβει και θα λάβει για COVID, προκειμένου οι πολίτες που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσουν σε μοριακό έλεγχο, να μπορούν να το κάνουν δωρεάν ή με μικρή συμμετοχή στα συμβεβλημένα ιδιωτικά μικροβιολογικά ιατρεία. Με τον τρόπο αυτό, θα καλυφθεί το πολύ σημαντικό κενό των πέντε ημερών της αργοπορίας του ΕΟΔΥ αλλά και ο περιορισμένος αριθμός των τεστ που έχει διατεθεί στο νησί. 

  2. Άμεσο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ώστε να γίνεται άμεσα ιχνιλάτηση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ