Αυτοδιοίκηση

24/11/17 8:11

τελ. ενημ.: 28/11/17 9:53

Το «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει» του Βουρνού και το παράδειγμα του Δέσποτα

Να ισχυρίζονται ό,τι θέλουν στη δημοτική αρχή για να καλύψουν τις σκοπιμότητες τους στην προσφυγική στρατηγική τους. Παλαβούς όμως δεν πρόκειται να βγάλουν τους Χιώτες.

Ήθελε η Μητρόπολη να αποτρέψει τη μετατροπή σε ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. στο Μερσινίδι. Κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και καθάρισε. Τόσκας και Μουζάλας δέθηκαν κόμπο. Συζητήθηκαν δυο – τρεις μήνες μετά τα ασφαλιστικά μέτρα, δικαιώθηκε η Μητρόπολη, έληξαν τα πάντα. Συγκρούστηκε με την πολιτική ηγεσία, δεν λύγισε στις απειλές της. 

Για τη ΒΙ.ΑΛ. δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και νομικοί εκπρόσωποι του Δήμου προσπαθούν να ανατρέψουν κάθε λογική. «Η νομική αντιμετώπιση του θέματος έχει τις διαδικασίες της», απάντησε ο Μαν. Βουρνούς στην αυστηρή κριτική του Πολ. Λαμπρινούδη και ως έμμεση απάντηση στις δημόσιες προτροπές της Παγχιακής Επιτροπής. Πρακτικά, να περισσέψει χρόνος στο Υπουργείο και την Ύπατη να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους στη ΒΙ.ΑΛ. και μετά να κατατεθούν τα αχρείαστα πια ασφαλιστικά μέτρα.

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος επί του Μεταναστευτικού ισχυρίστηκε χθες ότι δεν ξέρει κάτι για την προκήρυξη του άλλοτε συνεταίρου, της Ύπατης Αρμοστείας, μολονότι η Παγχιακή έχει επίσημα δημοσιοποιήσει τα σχέδια και τις προκηρύξεις. Απαξίωσε ο κ. Καραμανής, μια εβδομάδα μετά, να εξετάσει σοβαρότατη καταγγελία πολιτών.

Η δημοτική αρχή ακολουθεί πιστά το δόγμα «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει…». Δικαίωμα και επιλογή της, που θα κριθεί από τους πολίτες, την Ιστορία και όποιους άλλους χρειαστεί στην ώρα της. Τους συμβούλους – υποχείρια της μπορεί να τους αποκοιμίζει. Τους δημότες να αντιληφθεί ότι δεν τους έχει στο τσεπάκι. Ξέρουν κι εκείνοι από νομικές διαδρομές, τους τις έμαθε νωρίτερα η επιτυχημένη στρατηγική του Επισκόπου τους. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση