6.2.2019 17:18

«Όμηρος» της νεκρής ΕΝΑ Χίου το εκθεσιακό κέντρο «Γ. Καλουτάς»

• Δεν παραχωρείται ούτε στο επίσημο αίτημα του Επιμελητηρίου με την αιτιολογία ότι η ιδιοκτήτρια βρίσκεται υπό εκκαθάριση!

Νεκρώνει κάθε δυνατότητα προώθησης των τοπικών επιχειρήσεων ο απελπιστικά αργός ρυθμός εκκαθάρισης της ΕΝΑ Χίου.

Η απόφαση βίαιου θανάτου της αναπτυξιακής εταιρείας της Περιφέρειας δεν συνοδεύτηκε από τις απαραίτητες γοργές διαδικασίες … ταφής της, με αποτέλεσμα τα περιουσιακά στοιχεία της, το μεγαλύτερο από τα οποία παραμένει το εκθεσιακό κέντρο στον Κάμπο, να μην μπορεί εδώ και δυο χρόνια να προσφέρει τις υπηρεσίες του ούτε στην καθιερωμένη ετήσια εμπορική έκθεση.

Η διοργανώτρια εταιρεία, για να κάνει πιο ελκυστική την τιμή εκμίσθωσης των περιπτέρων, ζήτησε από το Επιμελητήριο να αιτηθεί επίσημα από την Περιφέρεια την παραχώρηση του εκθεσιακού κέντρου κι έτσι χωρίς έξοδα μίσθωσης, με τη μορφή της συνδιοργάνωσης, εκείνη να έχει τη δυνατότητα να ρίξει τη δαπάνη συμμετοχής για τις τοπικές επιχειρήσεις και να ενδυναμώσει και πάλι το μόνο θεσμό επιχειρηματικής προβολής που λειτούργησε τα τελευταία χρόνια και συγκέντρωνε το ενδιαφέρον του κοινού.

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, ωστόσο, εισέπραξαν την απάντηση ότι δεν είναι εφικτή η παραχώρηση, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία, ΕΝΑ Χίου, παραμένει υπό εκκαθάριση.

 Δε μπορούν ούτε να την κλείσουν;

 Ο «π» είχε στηλιτεύσει την προ έτους αδυναμία της περιφερειακής αρχής να κρατήσει ζωντανό ως μοναδικό περιφερειακό εργαλείο ανάπτυξης την ΕΝΑ Χίου, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις.

Το πρόβλημα τελικά είναι μεγαλύτερο. Φαίνεται πια, ένα χρόνο μετά, ότι η ανικανότητα επεκτείνεται. Δεν μπορούν ούτε να την κλείσουν και να αποδώσουν τα περιουσιακά της στοιχεία (εκθεσιακό κέντρο – αίθουσα αναμονής επιβατών) σε διάδοχο φορέα. Πόσο χρόνο χρειάζονται στην Περιφέρεια για να κλείσουν μια Εταιρεία;

Θα χρειαστούν κι άλλη πενταετία για να ολοκληρώσουν τον κύκλο ενεργειών για να αξιοποιηθούν δυο δομές – κλειδιά για τη λειτουργία της τοπικής οικονομίας; Γιατί θα πρέπει η τοπική αγορά να χάσει και φέτος τη δυνατότητα προβολής και προώθησης των επιχειρήσεων της;

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ