25.9.2020 13:43

Οι λάθος χειρισμοί φέρνουν σε αδιέξοδο το έργο της παράκαμψης του Χαλκειούς

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου οι τελικές αποφάσεις για την εκτέλεση ή μη του έργου

Οι λαθεμένοι χειρισμοί του αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνου που επέλεξε την κατά μόνας ενημέρωση – διάσπαση των κατοίκων του Χαλκειούς, επιφόρτισαν το ήδη αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στο χωριό σχετικά με το χρονίζον έργο της παράκαμψης του Χαλκειούς.

Αυτό διαπιστώθηκε και κατά την πρωινή επίσκεψη του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, στην περιοχή, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους του οικισμού και να αποτυπώσει τις αιτιάσεις τους σχετικά με τη μη υλοποίηση του έργου.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, το έργο δεν αφορά ακριβώς παράκαμψη του οικισμού, αφού ένα τμήμα του νέου δρόμου εισέρχεται μέσα στο χωριό ενώ προσέθεσε ότι εάν υλοποιηθεί, θα ωφελήσει όχι μόνο το Χαλκειός αλλά και τα γύρω χωριά.

Ο ίδιος πάντως, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν ήδη σοβαρές αντιδράσεις έσπευσε να σημειώσει ότι όσο σημαντικό κι αν είναι ένα έργο, δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τη συγκατάβαση της τοπικής κοινωνίας, εξηγώντας μάλιστα ότι οι τελικές αποφάσεις θα πρέπει να παρθούν μέχρι τα τέλη Οκτώβρη αλλιώς θα απενταχθεί.

Ήδη πάντως στελέχη της Περιφερειακής Αρχής, σπεύδουν να επιρρίψουν ευθύνες στον τοπικό αντιπεριφερειάρχη λέγοντας ότι αποφάσισε για μία ακόμη φορά να δράσει μόνος του, μη αξιοποιώντας τα υπόλοιπα στελέχη της περιφερειακής αρχής σε ένα τόσο σημαντικό έργο, που τώρα κινδυνεύει να απενταχθεί.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ