17.4.2018 14:33

Οι λάθος επιλογές κόστισαν την αγροτική οδοποιία σε βόρεια και νότια Χίο

Η επιλογή της Δημοτικής Αρχής να προκρίνει τα έργα οδοποιίας στην κεντρική Χίο μέσω ΕΣΠΑ είχε ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός χρηματοδότησης το πραγματικά αγροτικό τμήμα του νησιού

Μία δυσάρεστη αλλά σχεδόν αναμενόμενη έκπληξη έκρυβε η απόφαση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής για τη χρηματοδότηση μελετών που αφορούν σε έργα οδοποιίας στη Χίο, με βάση την οποία χρηματοδοτείται η μελέτη για διάνοιξη αγροτικών δρόμων στην κεντρική Χίο, αφήνοντας εκτός τις μελέτες που αφορούν στο Βόρειο και Νότιο τμήμα του νησιού.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Γ. Πλακωτάρης σημειώνοντας ότι οι συνολικές πιστώσεις για όλο το Βόρειο Αιγαίο ήταν της τάξεως των 3,5 εκ. ευρώ, με τη Χίο να διεκδικεί 1,5 εκ. ευρώ μόνο για το κεντρικό τμήμα του νησιού.

Το λάθος της δημοτικής αρχής

Ουσιαστικά η απόφαση της δημοτικής αρχής να προκρίνει έργα αγροτικής οδοποιίας στο κεντρικό τμήμα της Χίου και όχι για το νότιο τμήμα όπου βρίσκεται ο πραγματικά αγροτικός πληθυσμός του νησιού, είχε σαν αποτέλεσμα τα κονδύλια να στραφούν στο κεντρικό τμήμα αφήνοντας εκτός τις περιοχές όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη για τα συγκεκριμένα έργα.

Τον κίνδυνο να μείνει εκτός χρηματοδότησης η νότια Χίος είχε επισημάνει το politischios.gr ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο κάτι που τότε επέφερε την αντίδραση του Μανώλη Βουρνού για κακόπιστη κριτική εκ μέρους του «π».

Δυστυχώς 6 μήνες μετά η Ενδιάμεση διαχειριστική αρχή ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 720.000 ευρώ για την αγροτική οδοποιία σε Βροντάδο, Αυγώνυμα και Καρυές, χωρίς κανείς να γνωρίζει αν θα υπάρξουν επιπλέον κονδύλια για αντίστοιχα έργα και στα υπόλοιπα τμήματα του νησιού.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ