22.9.2017 16:20

Οι Δήμοι του Βορείου Αιγαίου αποκηρύσσουν τα ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ., ο Καραμανής τα αποθεώνει!

Εκτός αυτοδιοικητικής γραμμής συνολικά όλου του Βορείου Αιγαίου συνεχίζει να δρα, με τις ευλογίες του Μαν. Βουρνού, ο αρμόδιος για το προσφυγικό, Γ. Καραμανής. Την ώρα που η Περιφερειακή Ένωση Δήμων απομυθοποιεί τα Προαναχωρησιακά Κέντρα, ισχυριζόμενη ότι «δεν λύνουν το πρόβλημα παρά μόνο ανακατενέμουν τον πληθυσμό σε άλλους χώρους», ο αρμόδιος για το θέμα αντιδήμαρχος έχει το δικό του «καπέλο», εμφανίζεται ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της δημιουργίας ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. στη Χίο, ίσως πιο ένθερμος κι από το Γ. Μουζάλα.

«Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν μπορούν να αποφύγουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, χρησιμοποιώντας το ασταθές επιχείρημα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν επιτρέπει τη δημιουργία Προαναχωρησιακών Κέντρων», επισημαίνει ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ., Σπ. Γαληνός. «Οι κάτοικοι των νησιών μας και οι τοπικές αρχές έχουν ήδη υπερβάλλει εαυτούς και έχουν επιβαρυνθεί οικονομικά κυρίως με τη μείωση της τουριστικής κίνησης. Είναι παράλογο να ζητάτε ευθύνες και να κατηγορείτε αυτές τις κοινωνίες», προσθέτει ο κ. Γαληνός, προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση που η αδράνεια της κυβέρνησης για την παρούσα κατάσταση συνεχιστεί, η αντίδραση δεν θα είναι γραπτή αλλά δυναμική και μαζική».

Εκτός γραμμής ΠΕΔ ο Δήμος Χίου;

Η σαφής διαπίστωση της Π.Ε.Δ. για τη χρησιμότητα των ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. επαναφέρει τον προβληματισμό αν ο κ. Καραμανής εκφράζει πια προσωπική πολιτική ή αν απηχεί τις απόψεις σύσσωμης της δημοτικής αρχής Χίου. Οι πρόσφατες δηλώσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έδειξαν να ενοχλούν το Μαν. Βουρνού, οπότε γίνεται πια διακριτή μια διαφοροποίηση της πολιτικής του Δήμου Χίου στο θεσμικό όργανο των δήμων του Βορείου Αιγαίου. Έχει όντως την πλήρη στήριξη Βουρνού ο Καραμανής για τις απόψεις και τις κινήσεις του ή χαράσσει γραμμή απομόνωσης του Δήμου Χίου με προσωπική ευθύνη;

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ