24.1.2019 11:52

Ο Στ. Κάρμαντζης ζητά παράταση 1 έτους για τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο

Επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος αλλά και στον πρόεδρο του Εθνικού Κτηματολογίου έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Στ. Κάρμαντζης, προκειμένου να ζητήσει παράταση τουλάχιστον ενός έτους για την κατάθεση δηλώσεων στο Κτηματολόγιο, καθώς οι τρείς μήνες διορίας που δίνει το Κτηματολόγιο είναι λίγοι για την συλλογή όλων των απαραίτητων εγγράφων.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Κάρμαντζη:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία κατάθεσης δηλώσεων στο Κτηματολόγιο, για μεγάλα τμήματα, σχεδόν το σύνολο των ιδιοκτησιών του νησιού μας. Χωρίς να αμφισβητώ την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα ολοκλήρωσης της πλήρους κτηματογράφησης θεωρώ καθήκον μου να σας επισημάνω τα εξής:

  • Οι χρονικές προθεσμίες (3 μήνες για συμπολίτες μας στη Χίο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, 6 μήνες για συμπολίτες που ζουν στο εξωτερικό) είναι σαφέστατα ασφυκτικές, σε εποχή μάλιστα που η συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών συνεπάγεται τις περισσότερες φορές βαρύ και δυσβάστακτο οικονομικό κόστος.
  • Η προηγούμενη εμπειρία με το απαράδεκτα υψηλό ποσοστό λαθών (85%) καταδεικνύει την ανάγκη για πλήρη και σε βάθος ενημέρωση των συμπολιτών μας σε όλα τα επίπεδα και την πάσης φύσεως διευκόλυνση τους προκειμένου να μην επαναληφθεί το αρνητικό προηγούμενο με όλη την ταλαιπωρία που έχει επιφέρει.

Απευθύνω έκκληση προς το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και την «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε.» για παράταση των προθεσμιών υποβολής δηλώσεων για τουλάχιστον 1 έτος. Είναι απαράδεκτο τα λάθη και τις διαχρονικές καθυστερήσεις με ευθύνη της Πολιτείας να τις πληρώσουν εν τέλει οι πολίτες της Χίου που κινδυνεύουν ακόμα και με απώλεια των ιδιοκτησιών τους.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ