27.6.2022 15:32

Ο Κώστας Μουτζούρης στο Καρδιολογικό Συνέδριο Βορειοανατολικού Αιγαίου

Στην τελετή έναρξης των εργασιών του Περιφερειακού Καρδιολογικού Συνεδρίου Βορειοανατολικού Αιγαίου, που διοργανώθηκε από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία στη Μυτιλήνη την Παρασκευή και Σάββατο 24-25 Ιουνίου 2022, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης. Η εναρκτήρια τελετή έλαβε χώρα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου, όπου μετά την ανάγνωση μηνύματος του Υπουργού Υγείας Αθανάσιου Πλεύρη, κλήθηκε στο βήμα και απηύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους διακεκριμένους Καρδιολόγους τόνισε: 

«Είναι τιμή για την νήσο να φιλοξενεί το Συνέδριο σας. Σήμερα η καρδιά της Λέσβου κτυπά εδώ και είναι μία καρδιά Ελληνική, που κτυπά από αρχαιοτάτων χρόνων. Οι κάτοικοί της ήταν Έλληνες και εξακολουθούμε να είμαστε Έλληνες. Η νήσος εκτός των άλλων κρίσεων, το 2015 αντιμετώπισε μία κρίση προσφυγική, όπου εκατοντάδες πρόσφυγες ήλθαν και βρήκαν καταφύγιο εδώ. Στη συνέχεια όμως, οι ροές μετετράπησαν σε οικονομικών μεταναστών και πολλοί από αυτούς εγκλωβίστηκαν. Το 2020 το νησί φιλοξενούσε 25.000 περίπου άτομα. Σήμερα είναι περίπου 1.000, χάρις στη διαχείριση που έγινε τα τελευταία δύο χρόνια.

Το Συνέδριό σας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ολόκληρης της Επιστημονικής Κοινότητας και κάθε πολίτη. Σας ευχαριστούμε για την επιλογή σας και το μήνυμα που εκπέμπεται μέσα από αυτό, για μία κανονικότητα που επανέρχεται η Λέσβος. Αναμένουμε τα αποτελέσματα του Συνεδρίου σας με μεγάλο ενδιαφέρον».

Οι εργασίες του Συνεδρίου πραγματοποιούνται υπό το συντονισμό του Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας Ιωάννη Κανακάκη με θέμα τα Νεώτερα που υπάρχουν στην καρδιολογία και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022. 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ