17.11.2023 14:44

Ο Κώστας Μουτζούρης στις επετειακές εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου πρ. Πρύτανης Κωνσταντίνος Μουτζούρης παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την 50η Επέτειο εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο στις 17 Νοεμβρίου 1973 , και κατέθεσε στέφανο στο μνημείο του Μιχάλη Μυρογιάννη. Στην συνέχεια έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχουν περάσει 50 χρόνια από την ημέρα της κορύφωσης του αντιδικτατορικού αγώνα του Ελληνικού Λαού, με την κατάληψη του Πολυτεχνείου από φοιτητές και σπουδαστές, που πρόταξαν τα νεανικά στήθη τους για να προασπίσουν τα ιδανικά της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, απέναντι στη διαφθορά και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Χούντα των Συνταγματαρχών. Το Πολυτεχνείο βάφτηκε τότε με το αίμα των αθώων φοιτητών, έγινε σύμβολο και χώρος ιερός που εκπέμπει το μήνυμα της θυσίας στα υψηλά ιδανικά, που ενέπνευσαν και οδήγησαν έκτοτε στις σελίδες της Δημοκρατικής Ελλάδας.  Η μνήμη και η τιμή στα γεγονότα και τα πρόσωπα των ημερών αυτών αποτελεί ύψιστη ηθική υποχρέωση κάθε δημοκρατικού πολίτη και φωτεινό σημείο στην ιστορία της Εκπαίδευσης της Ελλάδας. Τιμή και δόξα στους Έλληνες φοιτητές της θυσίας στο Πολυτεχνείο. ‘Το Πολυτεχνείο ζει΄ και θα παραμείνει πάντα στη συνείδηση όλων μας  σύμβολο αγώνα για την ελεύθερη Ελλάδα».

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ