21.6.2023 10:02

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Στ. Κάρμαντζη στην έκθεση «Άρωμα Χίου»

Είναι ξεχωριστή η χαρά μας σήμερα που η Χίος μας ταξιδεύει στην πρωτεύουσα και συγκεκριμένα στην καρδιά της Αθήνας και το μετρό του Συντάγματος, μεταφέροντας πλήθος από εικόνες, χρώματα, αρώματα και γεύσεις της. 

Σήμερα βρισκόμαστε ακόμα μία φορά εδώ με σκοπό να γίνει αυτός ο χώρος της έκθεσης ένας προπομπός και σημείο αναφοράς για το νησί μας. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους, Έλληνες ή μη, να γνωρίσουν τη Χίο και να ανταμώσουν μαζί της, προσκαλώντας τους να μας επισκεφθούν και να ζήσουν την εμπειρία της γνήσιας περιήγησης στο νησί μας με τον αυθεντικό και συνάμα πολύπλευρο χαρακτήρα του. 

Η ιστορία, ο πολιτισμός, τα γράμματα, οι τέχνες και η ιδιαίτερη ομορφιά και φυσιογνωμία της μυροβόλου Χίου συνθέτουν ένα μοναδικό μωσαϊκό που διαχρονικά γοητεύει όσους την επισκέπτονται και για αυτό την κρατούν για πάντα στην καρδιά τους. Η φιλοξενία, η γαστρονομία, το περιβάλλον, οι εναλλακτικές τουριστικές ευκαιρίες και όψεις μαγεύουν τους επισκέπτες μας, οι οποίοι γίνονται φίλοι και πρεσβευτές της χιακής ομορφιάς.

Σε αυτό το πλαίσιο και με γνώμονα την εξωστρέφεια ο Δήμος Χίου στηρίζει γενναία και δυνατά  για δεύτερη συνεχή χρονιά – και αυτό θα κάνουμε και στο μέλλον- την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Χίου για την διοργάνωση αυτής της ξεχωριστής και σημαντικής έκθεσης προκειμένου να επικοινωνήσουμε την εικόνα του νησιού και να παρουσιάσουμε σημαντικές του όψεις στο Αθήνα, το κέντρο της χώρας μας.

Τα περσινά δεδομένα και αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για το νησί, τα οποία μάλιστα αποτυπώθηκαν και σε αριθμούς επισκεπτών αλλά και σε αμέτρητα θετικά σχόλια που δυνάμωσαν το όραμα και την επιθυμία μας να φέρουμε τη Χίο σε δημιουργική επικοινωνία και γνωριμία με την Ελλάδα και τον κόσμο.

Με αυτές λοιπόν τις σκέψεις χαιρετίζω και τη φετινή έκθεση, χαιρετίζω όλους τους παρευρισκόμενους και τους επισκέπτες αυτής της όμορφης εκδήλωσης και ευχαριστώ από καρδιάς όλους και όλες για τη σπουδαία προσπάθειά τους!

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ