24.6.2020 11:44

Ο Δήμος Χίου εξοικονομεί από την τσέπη των δημοτών 2,326 εκ. ευρώ

Κατάφερε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για να σβηστούν αμαρτίες του παρελθόντος

Μία σημαντική οικονομική επιτυχία ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη, γνωστοποιώντας ότι έπειτα από πολύμηνες διαβουλεύσεις και συστηματική δουλειά κατάφερε να εισπράξει επιχορήγηση ύψους 2,326 εκ. Ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να καλυφθούν χρέη του Δήμου Χίου από ανοιχτές υποθέσεις της περασμένης δεκαετίας.  

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, η προσπάθεια ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2019, με στόχο να σωθεί σημαντικό χρηματικό ποσό το οποίο σε άλλη περίπτωση θα καλούνταν να πληρώσουν οι ίδιοι οι δημότες.  

Μέσα σε αυτά τα χρήματα, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των χρεών του Δήμου Χίου προς τη ΔΕΥΑΝ Χίου που έφθαναν τα 1,8 εκ. Ευρώ και αφορούσαν απλήρωτα τέλη σύνδεσης των προηγούμενων καποδιστριακών Δήμων προς την εταιρεία, τα οποία ουδέποτε αποδόθηκαν.  

“Η προετοιμασία ήταν πολύμηνη και απαιτούσε άριστη συνεργασία μεταξύ της οικονομικής και νομικής υπηρεσίας και άψογη συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών. Δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω και τον Βουλευτή Χίου και Υπουργό Νότη Μηταράκη, καθώς και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών”, ανέφερε ο Δήμαρχος.  

“Είμαι ευτυχής γι αυτή τη συνεργασία και την ευόδωση μίας προσπάθειας που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβρη του 2019 και που τώρα μας επιτρέπει να ξεπληρώσουμε τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις μας”, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χάρης Μπουρνιάς.  

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι τοποθετήσεις των Μαρία Γκανάπη και Ειρήνης Μονιού από την Οικονομική και Νομική Υπηρεσία που σημείωσαν ότι ενισχύεται η φερεγγυότητα του Δήμου απέναντι στους συναλλασσόμενούς του.  

Να σημειωθεί ότι η επιχορήγηση του Δήμου ήταν από πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 40 εκ. Ευρώ και είχε ανταγωνιστές Δήμους της ηπειρωτικής Ελλάδας με πολλαπλάσια χρέη προς τρίτους.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ