14.6.2024 10:01

Ναυτικοί προς Μαλαφή: Πείτε μας τις θέσεις σας για το Θόλος

Ανοιχτή επιστολή προς τον Γιάννη Μαλαφή από την Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ

Σε ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Χίου, Ιωάννη Μαλαφή, η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου εκφράζει τις ανησυχίες της σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη. Η επιστολή αναφέρεται στην πιθανή αλλαγή στάσης της τοπικής αυτοδιοίκησης σε σχέση με τη δημιουργία υπερδομής στο Θόλος.

Η Ένωση υπογραμμίζει ότι από την αρχή της μεταναστευτικής κρίσης στο νησί, στήριζε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν αντίθετες στη δημιουργία της υπερδομής. Αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Μαλαφής είχε εκφραστεί δημόσια υπέρ αυτών των αποφάσεων κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων και της προεκλογικής του εκστρατείας.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Καιρίδη που αναφέρουν συνέχιση του σχεδιασμού για τη δομή στο Θόλος και την καλή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, προκαλούν υποψίες για ενδεχόμενη αλλαγή στάσης. Η Ένωση καλεί τον Δήμαρχο να δηλώσει δημόσια την αληθινή του θέση και να μην επηρεαστεί από υποσχέσεις του Υπουργού.

Η επιστολή της ΠΕΣ-ΝΑΤ προς τον Δήμαρχο Χίου

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

Η ΠΕΣ ΝΑΤ Χίου από την αρχή της κρίσης με την μεταναστευτική ροή στο νησί μας, στάθηκε και στέκεται στο πλευρό όλων εκείνων που αντιστέκονται και θέλουν να γίνει πράξη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Αν δεν κάνουμε λάθος, ήσασταν κι εσείς ένας από αυτούς που είχατε ταχθεί υπέρ αυτής της απόφασης και το διαλαλούσατε καθ’ όλη την διάρκεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, στις συγκεντρώσεις στο Θόλος δείχνατε ότι είστε υπέρμαχος της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, και ενάντιος στην υπερδομή – φυλακή όπως σχεδίαζε και σχεδιάζει η Κυβέρνηση, αλλά και κατά την προεκλογική σας εκστρατεία για τις Δημοτικές εκλογές.

Η πρόσφατη προκλητική δήλωση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη κατά την επίσκεψή του στην Χίο….«Ο σχεδιασμός μας για νέα δομή είναι και παραμένει το Θόλος, νομίζω ότι έχουμε βρει μια τέτοια επαφή και μια τέτοια εποικοδομητική συνεργασία», μας κάνει να σκεπτόμαστε τελείως διαφορετικά και να υποπτευόμαστε ότι κάτι «τρέχει» μετά και την δέσμευση του Υπουργού για την άμεση χρηματοδότηση των ώριμων έργων της Δ.Ε.Υ.Α.Χ, επιβεβαιώνοντας την καλή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού!!, και ποιος ξέρει τι άλλα ταξίματα έχουν γίνει εκ μέρους του υπουργού για να γίνει στο Θόλος αυτή η υπερδομή – φυλακή.

Σας προκαλούμε και προτρέπουμε λοιπόν, να «βγείτε» δημόσια και να πείτε την ΑΛΗΘΕΙΑ στον λαό της Χίου, τι πραγματικά προτίθεστε να υπερασπίσετε με ότι έχει να κάνει με την υπερδομή - φυλακή στο Θόλος, ελπίζοντας να μην ήταν προεκλογικά φούμαρα όσα λέγατε, και ότι η πιθανή αλλαγή της στάσης σας οφείλεται στα ταξίματα του υπουργού!!

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΘΟΛΟΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ!! 

Ευχαριστούμε πολύ για την ακρόαση, και……….. αναμένουμε!!!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ