6.3.2019 19:52

«Να πάρει τώρα θέση ο Δήμαρχος για τις δωρεές του Νομικού Προσώπου»

Ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γιώργος Παπαδόπουλος εγκαλεί Μανώλη Βουρνού και Παντελή Καμπούρη, λέγοντας ότι από τα όσα θα ειπωθούν θα εξαρτηθεί η στάση του

Τον Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού αγγίζει ευθέως πια το πολυσυζητημένο θέμα των δωρεών από το προσφυγικό, αφού μετατρέπεται σε μπούμερανγκ για τη δημοτική αρχή δοκιμάζοντας την συνοχή των εκλεγμένων της Πρωτοβουλίας λίγο πριν την εκπνοή της δημοτικής θητείας.  

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης και με τη δημοσιοποίηση του θέματος από το politischios.gr η δημοτική αρχή απειλείται με νέους κλυδωνισμούς, αφού Παντελής Καμπούρης και Γιώργος Παπαδόπουλος καταφέρονται ο ένας εναντίον του άλλου, με τον Δήμαρχο να μένει μακριά από τη συγκεκριμένη διαμάχη.

Παντελής Καμπούρης: «Πιάστηκε αδιάβαστος ο αντιδήμαρχος»

Η αρχή έγινε όταν μετά τα ερωτήματα που έθεσε ο «π» στο ρεπορτάζ του για το είδος των δωρεών του Νομικού Προσώπου και γιατί αυτές δεν έγιναν μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας απάντησε ότι, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου έχει αρμοδιότητες αλληλεγγύης και συνεπώς μπορούσε να προβεί σε δωρεές ειδών από το προσφυγικό.

«Τα πράγματα από το Νομικό Πρόσωπο έχουν αποσταλεί με πρωτόκολλο από την περασμένη εβδομάδα. Αν δεν το γνωρίζει ο αντιδήμαρχος είναι δικό του θέμα. Το Νομικό Πρόσωπο έχει ως αντικείμενο και την αλληλεγγύη. Άρα ναι μπορούσε να μοιράσει τα πράγματα όπως και έκανε. Το έκανε και με τις αθλητικές ομάδες και με τα ευπαθείς ομάδες του νησιού. Για όλα όσα παραλάβαμε υπάρχουν πρωτόκολλα υπογεγραμμένα. Και τι παραλάβαμε και τι δώσαμε. Από αυτά που δώσαμε δεν έχει καμία δουλειά ο αντιδήμαρχος. Όποιος διαμαρτύρεται για μία τέτοια διανομή είναι σαφές ότι το κάνει καθαρά και μόνο για προεκλογικούς λόγους», ανέφερε ο Παντελής Καμπούρης.

Γιώργος Παπαδόπουλος: «Δεν μπορεί ο Μανώλης Βουρνούς να μένει αμέτοχος»

Στον αντίποδα, ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γιώργος Παπαδόπουλος επέλεξε αργά το απόγευμα της Τετάρτης να απαντήσει και πάλι μέσω του «π» επιρρίπτοντας αυτή τη φορά ευθύνες ακόμα και στον ίδιο τον Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού.

«Το μεσημέρι της Τετάρτης στην Οικονομική Επιτροπή σε ερώτηση του συμβούλου Νίκου Νύκτα απαντήθηκε ότι τα είδη που διέθεσε το Νομικό Πρόσωπο σε αθλητικούς και κοινωνικούς φορείς δεν είναι από τα είδη που παρέλαβε από τη Μονομετοχική. Εφόσον δεν είναι από αυτά τα είδη, απαιτώ να μας πει ο κ. Καμπούρης που, πότε και με ποια κριτήρια έδωσε τα είδη που παρέλαβε από τη Μονομετοχική με πράξη αποδοχής των περασμένο Οκτώβρη.

Ο κ. Καμπούρης ψεύδεται όταν λέει ότι με έψαχνε εδώ και ένα μήνα. Όπως φαίνεται από τα έγγραφα η πρώτη αποστολή ειδών από το Νομικό Πρόσωπο στην Διεύθυνση Πρόνοιας έγινε πριν από σχεδόν 1 εβδομάδα. Η αλήθεια είναι ότι εγώ έψαχνα τον κ. Καμπούρη και όχι εκείνος εμένα», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.  

Παράλληλα ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας διερωτήθηκε αν υπάρχει ενημέρωση και σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου για τη συγκεκριμένη πράξη της δωρεάς ειδών από το προσφυγικό.

«Αυτά που μας έστειλε το Νομικό Πρόσωπο ως είδη, δεν ανταποκρίνονται ούτε στο 10% όσων παρέλαβε τον Οκτώβρη από τη Μονομετοχική. Θα πρέπει να μας εξηγήσει τι πήρε και σε ποιες ποσότητες.

Για όλα αυτά θα έπρεπε να πάρει άμεσα θέση ο Δήμαρχος. Περιμένω με αγωνία την δημόσια τοποθέτησή του και διευκρινίζω ότι από αυτή θα εξαρτηθεί και η περαιτέρω στάση μου», κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ