20.5.2020 20:28

Μόνο το άνοιγμα του Cine Κήπος θα κόστιζε φέτος στον δημότη πάνω από 50.000 ευρώ

«Είχαμε φθάσει να κόβουμε μόνο 20 εισιτήρια ανά προβολή», επισημαίνει σε παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ Κωνσταντίνος Μισόβουλος

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την οικονομική βιωσιμότητα του «Cine Κήπος» φέρνει στο φως της δημοσιότητας μέσω του Politischios.gr ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ Κωνσταντίνος Μισόβουλος, σε μία προσπάθεια να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η δημοτική εταιρεία αποφάσισε την μίσθωση του θερινού σινεμά του Κήπου σε ιδιώτη.

Η πολυδάπανη επισκευή

Αναφερόμενος στο θέμα με χρονολογική σειρά ο κ. Μισόβουλος εξηγεί ότι στις 7 Ιουνίου 2006, με το πρακτικό Νο6 του Διοικητικού Συμβουλίου της τότε ΔΑΕΧ, αποφασίστηκε η η δημοπράτηση και της καντίνας που βρίσκεται μέσα στον θερινό κινηματογράφο CINE κήπος.

«Σήμερα, η εν λόγω δομή χρήζει πολυδάπανης επισκευής, αφού η βορειοανατολική πλευρά της περίφραξης είναι ετοιμόρροπη. Ειδικός επισκέφθηκε τον χώρο και μας εξήγησε, ότι θα πρέπει να έρθει γερανός, να σηκώσει την περίφραξη, να γίνουν εργασίες με τσιμέντο στο έδαφος, μετά από μελέτη, και να τοποθετηθεί νέα περίφραξη αφού η υπάρχουσα είναι σάπια. Επίσης, η διαδικασία αυτή εγκυμονεί κινδύνους για πιθανή παρέμβαση της πολεοδομίας και της αρχαιολογίας.

Μία δαπάνη η οποία θα κόστιζε περί τα 25 - 30.000 ευρώ. Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε περί τα 25.000 ευρώ που χρειάζονται για να προσληφθούν οι εποχιακοί υπάλληλοι για το θερινό κινηματογράφο.  

Μόνο για το ξεκίνημα λοιπόν η εν λόγω δομή θα χρειαζόταν ένα ποσό άνω το 50.000 ευρώ, και για μία επιχείρηση που βρίσκεται αν χείρας με ένα κομπιουτεράκι προσπαθώντας κάθε μήνα να πληρώσει τους εργαζόμενους της και τις πάγιες υποχρεώσεις της έχοντας ζητήσει ήδη τρεις φορές έκτακτη χρηματοδότηση από τον Δήμο Χίου εκτός από προκλητικό είναι και απαγορευτικό», αναφέρει ο πρόεδρος της εταιρείας.

Επιπλέον, όπως επισημαίνει, τους τελευταίους μήνες έχει παραβιασθεί η κλειδαριά της εν λόγω δομής τρεις φορές, έχουν διανυκτερεύσει σε αυτήν άτομα προκαλώντας ζημίες στο εσωτερικό του θερινού κινηματογράφου.

Τα μειωμένα εισιτήρια

Ένα από τα πιο βασικά στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο πρόεδρος της εταιρείας έχει να κάνει με την απήχηση του θερινού σινεμά στην τοπική κοινωνία, καθότι τις 3 τελευταίες χρονιές η χρήση του ήταν παθητική με αποτέλεσμα να καταγράψει ζημιές κατά 8.500 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κ. Μισόβουλο, η απήχηση ήταν τόσο χαμηλή που έκοβε κατά μέσο όρο μόλις 20 εισιτήρια ανά παράσταση, κάτι που κατά τον ίδιο σημαίνει ότι «ο κόσμος έχει απαξιώσει τις παροχές που προσφέρονταν στο παρελθόν στον θερινό κινηματογράφο».

«Αυτό έχει να κάνει με το ότι εμπορικές ταινίες δεν έχουμε τη δυνατότητα να προμηθευτούμε καθώς τα αποκλειστικά δικαιώματα των ταινιών αυτών στο νησί τα έχει ιδιώτης. Προσπαθήσαμε να διοργανώσουμε βραδιές ελληνικού κινηματογράφου αλλά τα δικαιώματα των ταινιών αυτών τα έχει συνδρομητικό κανάλι και θα χρειαζόμασταν για την μίσθωση 20 ταινιών ένα ποσό άνω των 30.000 ευρώ», εξηγεί ο ίδιος και καταλήγει:

«Το Δ.Σ. της εταιρίας αποφάσισε να το μισθώσει σε ιδιώτη με πλειοδοτικό διαγωνισμό, όπως ακριβώς είχε γίνει και στο παρελθόν γιατί πιστεύουμε ότι όταν μία δομή κλείνει δύσκολα ξανανοίγει ενώ θα υπήρχε και μία αναβάθμιση του κινηματογράφου. Δυστυχώς κατατέθηκε προσφυγή από δημοτικό σύμβουλο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της απόφασης του Δ.Σ. της ΔΗ.ΚΕ.Χ με αποτέλεσμα να κλείσει ο κινηματογράφος τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Να σημειώσουμε δε ότι σύμβαση με ιδιώτη δε έχουμε υπογράψει μέχρι σήμερα λόγω της προσφυγής. Επίσης έχουμε στη διάθεση του οποιουδήποτε περί τις 15 αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων και ΔΗ.ΚΕ. ανά την Ελλάδα που μισθώνουν θερινούς κινηματογράφους σε ιδιώτες. Όλα τα άλλα στοιχεία οικονομικά και μη που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ψευδή». 

    

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ