Συνολικά 260.000 ευρώ, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή, για τη ναυαγοσωστική κάλυψη τεσσάρων πολυσύχναστων παραλιών, οι οποίες αναδείχθηκαν η παραλία της Αγίας Φωτεινής, του Καρφά, της Κώμης και του Βροντάδου.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την παραπάνω απόφαση, έδωσε ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Κώστας Βεργίνας, ο οποίος, τόνισε ότι η εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Παναγιώτη Αναγνώστου και Υπηρεσιακών παραγόντων, είχε ως αποτέλεσμα ο Δήμος, να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες διαδικασίες με Διεθνή Διαγωνισμό.
Συγκεκριμένα για την ναυαγοσωστική κάλυψη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους δυο εταιρίες σύμφωνα με τον κ. Βεργίνα:
«Έχουν αποστείλει προσφορές δυο ενδιαφερόμενες εταιρίες στο Δήμο άρα θεωρώ ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον στη διαγωνιστική διαδικασία και πιθανώς να δούμε και μια σημαντική έκπτωση».
Η μόνη διαφορά σε σχέση με τα περσινά δεδομένα, είναι ότι μειώνονται στις 4 παραλίες αντί των 6 εξαιρώντας έτσι την παραλία του Λιθίου και του Μέγα Λιμνιώνα.
Ωστόσο ο κ. Βεργίνας, με εισήγηση του, στην Οικονομική Επιτροπή εξετάζεται να καλύψει ο Δήμος σε περίπτωση που έχει την οικονομική δυνατότητα και κάποιες άλλες παραλίες που δεν έχουν χαρακτηριστεί από την Επιτροπή ως «πολυσύχναστες».
Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.
Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.