21.9.2018 10:51

Με τίνος… κόλυβα «θερίζει» ευγνωμοσύνες ο αντιδήμαρχος Καραμανής;

Ως μεσολαβητής έγινε μέγας ευεργέτης πολυτέκνων και τριτέκνων παρέχοντας σχεδόν εβδομαδιαίως είδη που – όλως τυχαίως- παραπέμπουν σε πρόσωπα που ζουν σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης

Τον Μέγα Ευεργέτη τους έχουν εντοπίσει στο πρόσωπο του αντιδημάρχου Γιώργου Καραμανή πολύτεκνοι και εσχάτως τρίτεκνοι του νησιού.

Το άγνωστο κοινωνικό πρόσωπο του αντιδημάρχου έφερε στο φως ευχαριστήριο του Συλλόγου Τριτέκνων Χίου, όπου δημοσιοποιούνταν ότι «από τη θέση που βρίσκεται βοήθησε για άλλη μια φορά τις τρίτεκνες, μονογονεϊκές και άπορες οικογένειες της Χίου», προσφέροντας τους κουβέρτες, γάλα σε σκόνη και παιδικές τροφές.

Μια διερευνητική ματιά στη σελίδα στο fb του Συνδέσμου Πολυτέκνων αποδεικνύει ότι το κοινωνικό έργο του αντιδημάρχου επεκτείνεται και στην ευρεία κατηγορία των πολυτέκνων. Εκεί ο κ. Καραμανής παρουσιάζεται ούτε λίγο, ούτε πολύ ως Μέγας Ευεργέτης, καθώς φροντίζει να μεσολαβεί, μέσω της Μονομετοχικής στην οποία προεδρεύει, για να καταλήγουν στις πολύτεκνες οικογένειες της Χίου είδη, τα περισσότερα από τα οποία παραπέμπουν σε ανάγκες προσώπων που ζουν σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης.

Το ιστορικό

Από τις αρχές του 2018 ο αντιδήμαρχος Χίου αρχίζει να «θερίζει ευγνωμοσύνες» από τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες του νησιού. Στο πρόσωπο του εντοπίζουν τον άοκνο συμπαραστάτη για αυτό και δεν φείδονται επαίνων για την τακτική του να εφοδιάζει πολύτεκνους, τρίτεκνους κι ένας Θεός ξέρει ποιους άλλους με είδη όπως σκηνές, αδιάβροχα, κουβέρτες, οδοντόκρεμες και άλλα είδη προσωπικής υγιεινής. Κάποια από αυτά είναι σε πολύ μεγάλες ποσότητες κι άλλα καταλήγουν στις κοινωνικές ομάδες με εβδομαδιαίες δόσεις.

«Ο κ. Καραμανής αυτή την φορά, φροντίζει για την προσωπική μας υγιεινή! Οδοντόβουρτσες-οδοντόκρεμες», ενημερώνονται τα μέλη του Συνδέσμου Πολυτέκνων στις 17 Φεβρουαρίου.

Μάλιστα στην 1η Μαρτίου, συνοδευόμενος από τον Δημ. Καράλη, ο αντιδήμαρχος επισκέφθηκε τα γραφεία του Συνδέσμου και προσέφεραν παντελόνια τύπου κολάν για κορίτσια!

Στις 23 Μαρτίου η προσφορά Καραμανή επεκτείνεται: «Πεσκύρια, εσώρουχα, σετάκια τοπ-φούστα για όμορφες κόρες κι εγγονές, σερβιέτες, πλάκες σαπούνι για τα χέρια, απ’ όλα έχει ο μπαξές!», ενημερώνουν οι πολύτεκνοι τα μέλη τους.

Ο κατάλογος της ευεργεσίας ατελείωτος. Στις 8 Απριλίου οι πολύτεκνοι ενημερώνονται ότι ο κ. Καραμανής «αυτή τη φορά φροντίζει για τα μωράκια μας», με μωρομάντιλα, πάνες, κρέμες κ.α.

Η ανταπόδοση

Οι διοικήσεις των σωματείων δεν έχουν λόγο να ενδιαφέρονται για τον χορηγό πίσω από τον κ. Καραμανή. Ο Σύλλογος Πολυτέκνων πάντως φαίνεται να γνωρίζει κάτι παραπάνω, καθώς ενημερώνει τα μέλη του ότι ο κ. Καραμανής «διαμεσολαβεί» μέσω της Μονομετοχικής.

Πως ανταποδίδουν οι σύλλογοι;

  • Κατατάσσοντας ο Σύλλογος Πολυτέκνων τον κ. Καραμανή στους «αγαπημένους αντιδημάρχους». «Αν δεν υπήρχε ο κ. Καραμανής, όλα αυτά τα μικρά που σε εβδομαδιαία βάση μοιράζουμε, δεν θα υπήρχαν», σημειώνεται σε επίσημη ανάρτηση της διοίκησης του. «Εξαίρετος άνθρωπος. Τα λόγια περιττά για το μεγαλείο ψυχής», προστίθεται σε άλλη ανάρτηση.
  • «Έχετε τιμήσει τη θέση σας με αξιοπρέπεια, έχετε δουλέψει πολύ κι αυτό το βλέπουμε καθημερινά», ανταποδίδει ο Σύλλογος Τριτέκνων στο επίσημο ευχαριστήριο του.

Δεν γνωρίζει κανείς, πλην του δημάρχου

Μέλη της διοίκησης της Μονομετοχικής που ρωτήθηκαν από τον «π» δεν έχουν ιδέα προς το που γίνεται η διαμεσολάβηση και από πού προέρχονται τα «πεσκέσια» του κ. Καραμανή, δεδομένου ότι άλλος είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο.

Ο μόνος που φαίνεται να γνωρίζει είναι ο κ. Βουρνούς, καθώς σε απάντηση του σε εκθειαστικό σχόλιο των πολυτέκνων ο αντιδήμαρχος απαντά στις 9 Φεβρουαρίου «ότι κάθε ενέργειά μας γίνεται κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας με το δήμαρχο κ. Μανώλη Βουρνού, ο οποίος έχει ιδιαίτερη ευαισθησία για το σύλλογο σας».

Από πού προέρχονται;

Αν ο κ. Καραμανής μεσολαβεί σχεδόν κάθε εβδομάδα σε οικονομικά ευκατάστατους συμπολίτες μας κι εκείνοι τον προμηθεύουν με είδη, ορισμένα από τα οποία μάλιστα δεν υπάρχουν στην τοπική αγορά, είναι άξιος επαίνων και η δράση του οφείλει να αναδειχθεί από όλους μας.

Αν όμως ο κ. Καραμανής εκμεταλλεύεται τις διασυνδέσεις που δημιούργησε από το χειρισμό θεμάτων ως αντιδήμαρχος, εκμαιεύοντας προσωπικές ευχαριστίες από κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, γεννάται σειρά ερωτηματικών που εκθέτουν ανεπανόρθωτα προσωπικά το δήμαρχο, εφόσον δεχθούμε ότι γνωρίζει:

  • Οι χορηγοί έχουν σχέση με τη μεταναστευτική κρίση;
  • Είναι εν γνώσει τους ότι τα είδη ή μέρος των ειδών καταλήγουν σε μη προσφυγικά χέρια;
  • Έχει εξουσιοδοτηθεί και από ποιόν ο κ. αντιδήμαρχος να διαμεσολαβεί με δομές που σχετίζονται με το μεταναστευτικό για το συγκεκριμένο σκοπό;
  • Τι παραπάνω έχει ο ίδιος από τους υπόλοιπους δημοτικούς εκπροσώπους και του δείχνουν τόση εμπιστοσύνη;
  • Γιατί σε καθαρά προνοιακά ζητήματα δεν εμπλέκεται η αρμόδια αντιδημαρχεία Πρόνοιας;

Ο «π» και οι πολίτες αναμένουν άμεσα τις πειστικές, ελπίζουμε, απαντήσεις.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ