16.9.2019 16:39

Με έμφαση στην ανάπτυξη η πρώτη μετεκλογική παρουσία της "Συμπαράταξης Πολιτών"

Γιάννης Σπιλάνης και Γιούλα Αργυρούδη, όργωσαν το νησί και κατέγραψαν τα προβλήματα του κάθε χωριού

«Σε όποια θέση και να βρισκόμαστε θα συνεχίζουμε να ακούμε και να προσπαθούμε να λύνουμε τα προβλήματα των κατοίκων», τόνισε ο Γιάννης Σπιλάνης το πρωί της Δευτέρας στην πρώτη μετεκλογική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με την περιφερειακή σύμβουλο της «Συμπαράταξης Πολιτών», Γιούλα Αργυρούδη.

O κ. Σπιλάνης πραγματοποίησε στο νησί μας την πρώτη μετεκλογική του επίσκεψη, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο Γ. Σπιλάνης αναφέρθηκε στη σειρά συναντήσεων που είχε μαζί με την τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Χίου Π. Μπουγδάνο, το προσωρινό ΔΣ του Φορέα Τουρισμού Χίου, και τα Τοπικά Συμβούλια Βολισσού και Καρδαμύλων αλλά και για την παρουσία τους στη Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων της Βολισσού.

Στόχος όλων των συναντήσεων ήταν η αμφίπλευρη ενημέρωση: από τη πλευρά των φορέων για τα ιδιαίτερα προβλήματα που τους απασχολούν και από την άλλη πλευρά να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που έχει η Περιφέρεια για να δρομολογήσει λύσεις στα προβλήματα αυτά.

«Μπορεί να γίνομαι γραφικός, αλλά θα συνεχίσω να λέω ότι χρειαζόμαστε σχέδιο για το κάθε τι. Για παράδειγμα, το ζήτημα που προκύπτει κάθε χρόνο με τα ολιγομελή τμήματα στα χωριά, μπορεί να λυθεί αν δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα. Όπως το εγχείρημα που έγινε στο σχολείο της Βολισσού και πέτυχε», ανέφερε ο Γ. Σπιλάνης και συμπλήρωσε η κ. Αργυρούδη, «το σημαντικότερο είναι ότι ήρθαμε σε επαφή με νέους ανθρώπους και το τονίζω αυτό γιατί αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι ότι οι νέοι αυτού του τόπου νοιάζονται για το νησί μας αλλά και την εξέλιξη του».

«Από όποια θέση και να είμαστε θα προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο των νησιών μας. Θα καταγράφουμε προβλήματα, θα τα μεταφέρουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και θα προσπαθούμε να είμαστε μέρος της λύσης τους», κατέληξε.

Πρόκειται για -αν όχι την πιο- μία από τις πιο δραστήριες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, που όπως παρατηρήσαμε και στην προηγούμενη σύσταση της Περιφέρειας, είχαν αντίλογο και ασκούσαν σοβαρή αντιπολίτευση σε κάθε Συμβούλιο, προσπαθώντας πάντα να αποτρέψουν την απαξίωση του θεσμού με σειρά εισηγήσεων.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ