14.7.2023 12:57

Με «αθερινόδιχτο» και «υπερδομές plus» η υποδοχή Στεφανή στο Βόρειο Αιγαίο- Βίντεο

Γυρνούν την πλάτη στην ενδεχόμενη κομματική πειθαρχία οι «γαλάζιοι» του Κώστα Μουτζούρη αλλά και ο Στέλιος Καμπούρης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθότι συνέπεσε χρονικά με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων της Ν.Δ. για τις περιφέρειες της χώρας, είχε η συνέντευξη του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου από τη Χίο όπου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες.

Αιφνιδιασμός για την υποψηφιότητα Κουφέλου

Ο Περιφερειάρχης, φάνηκε εμφανώς αιφνιδιασμένος από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του αντιπεριφερειάρχη του Παναγιώτη Κουφέλου για τον Δήμο Μυτιλήνης, με τον ίδιο να απαντά σε σχετικό ερώτημα του «Π» ότι, μέχρι και πριν 2 ημέρες, εμφανίζονταν ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Άλμα Ανάπτυξης».

Παρά πάντως τον αιφνιδιασμό του, ο κ. Μουτζούρης ευχήθηκε στον κ. Κουφέλο καλή επιτυχία, καλώντας τους πολίτες της Μυτιλήνης να επιλέξουν με διαύγεια τον επόμενο Δήμαρχο.

«Καλώς στρατιωτικός ο Στεφανής αλλά…»

Στον αντίποδα, σαν έτοιμος από καιρό, ο Κώστας Μουτζούρης, υποδέχθηκε την προβληματική υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή, αφού ο τελευταίος έχει ανοιχτά μέτωπα με τους νησιώτες από την εποχή που επιχείρησε να επιβάλει τον «εμπνευσμένο» σχεδιασμό του για υπερδομές στα νησιά.

Σε αυτό το πλαίσιο ήταν και η τοποθέτηση του Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος αν και μίλησε αρχικά με θερμά λόγια για τον Αλκιβιάδη Στεφανή για την πορεία του στον στρατό, προσέθεσε ότι οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στον σχεδιασμό του, τόσο για τις υπερδομές, όσο και για το «αθερινόδιχτο» με το οποίο επιχείρησε τη φύλαξη των συνόρων από τις μεταναστευτικές ροές. «Μόνο οι προμηθευτές είχαν χαρεί από τις εξαγγελίες του κ. Στεφανή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουτζούρης.

Στο ίδιο πνεύμα πάντως ήταν και η τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη παιδείας Στέλιου Καμπούρη, ο οποίος ανέφερε ότι: «Η Ν.Δ. επέλεξε έναν άνθρωπο ο οποίος είχε τη σύλληψη της ιδέας του αθερινόδιχτου αλλά και των υπερδομών plus στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Αυτό ας το εκτιμήσουν οι συντοπίτες μας σε Λέσβο, Χίο και Σάμο και ας συνδέσουν τις επιδιωκόμενες πολιτικές που ενδεχομένως να θέλουν να περάσουν μέσα από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου».

Γυρνούν την πλάτη στην κομματική πειθαρχία

Απαντώντας πάντως στο ερώτημα του «Π» για το τι θα πράξουν σε περίπτωση επιβολής κομματικής πειθαρχίας, τόσο οι «γαλάζιοι» αντιπεριφερειάρχες όσο και ο «πράσινος» Στέλιος Καμπούρης, την απέρριψαν κατηγορηματικά λέγοντας ότι ο όρος «πειθαρχία» αφορά σε στρατιωτικές καταστάσεις και όχι σε δημοκρατικές διαδικασίες.

«Δεν ζήτησα ποτέ στήριξη»

Τέλος ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, επεσήμανε ότι ουδέποτε ζήτησε στήριξη από τη Ν.Δ., επισημαίνοντας ότι ήδη από τον Γενάρη είχε ενημερώσει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ