23.7.2019 12:24

Με 3 χωρικές αντιδημαρχίες το μοντέλο διοίκησης Κάρμαντζη

Άρθρο από την έντυπη έκδοση του "π"

Τα ονόματα της νέας δημοτικής αρχής λίγο πριν την ορκωμοσία

Στην πλήρη επαναφορά των χωρικών αντιδημάρχων ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα εγκατάλειψης των χωριών της Χίου, όπως αυτά καταγράφηκαν την 5ετία του Μανώλη Βουρνού, στοχεύει η νέα Δημοτική Αρχή του Σταμάτη Κάρμαντζη, η οποία θα αναλάβει το τιμόνι του Δήμου από την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι νομοθετικές αλλαγές που προωθεί άμεσα η κυβέρνηση της Ν.Δ. αναμένεται να δώσουν λύση στο αδιέξοδο της ακυβερνησίας που έφερε η απλή αναλογική, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα στον συνδυασμό Κάρμαντζη ναι μεν να επιτύχει συνεργασίες, οι οποίες όμως δεν θα είναι δεσμευτικές ως προς τη λήψη αποφάσεων σε σημαντικά θέματα.

Οι χωρικές αντιδημαρχίες

Η πρώτη χωρική αντιδημαρχία αφορά στην αντιδημαρχία Βόρειας Χίου που περιλαμβάνει την Ομηρούπολη, τα Καρδάμυλα και την Αμανή κλείνοντας έτσι το σενάριο ορισμού της Βιβής Ποταμούση ως αντιδημάρχου Αμανής. Το επικρατέστερο σενάριο είναι ο ορισμός της ως εντεταλμένης δημοτικού συμβούλου με αυξημένες αρμοδιότητες. Σε ότι αφορά στην αντιδημαρχία Βόρειας Χίου, τη θέση θα καταλάβει ο Ζαννής Ζαννίκος.

Η δεύτερη χωρική αντιδημαρχία αφορά στις Δ.Ε. Αγίου Μηνά, Ιωνίας και Καμποχώρων με αντιδήμαρχο τον επί σειρά ετών αντιδήμαρχο του πρώην Δήμου Αγίου Μηνά Παναγιώτη Μανδάλα και τέλος η 3η αντιδημαρχία, αυτή της νότιας Χίου που περιλαμβάνει όλη τη γεωγραφική έκταση των Μαστιχοχωρίων θα δοθεί στον Γιάννη Ξενάκη, ο οποίος παράλληλα θα αναλάβει και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

Οι θεματικοί

Σε ότι αφορά στην αντιδημαρχία Οικονομικών αντιδήμαρχος θα οριστεί ο Χάρης Μπουρνιάς ο οποίος θα έχει και τον ρόλο του αναπληρωτή Δημάρχου. Αντιδήμαρχος Καθαριότητας θα αναλάβει ο Παναγιώτης Αναγνώστου, πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας επί δημαρχίας Παντελή Βρουλή και τέλος αντιδήμαρχος Πρόνοιας με ευθύνη και για θέματα Ατόμων Αναπηρίας θα οριστεί ο Γιώργος Πατεριμός.

Συγκεχυμένη  ωστόσο είναι η εικόνα στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Χίου αφού πέρα του Γιάννη Μανάρα, ο οποίος έχει ανακοινωθεί ότι θα προταθεί ως πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση για κανέναν άλλον φορέα.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Κυριάκος Ζωάνος θα προωθηθεί για τη θέση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και ο Δημήτρης Μάντικας αναμένεται να επιστρέψει στα παλιά γνώριμα λημέρια της διοίκησης του Ομηρείου.

Σε κάθε περίπτωση οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα, λίγο πριν την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ