30.11.2023 13:31

Λατομικές ζώνες – Αποσύρθηκε το θέμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά την κατάθεση στοιχείων – Βίντεο

Στην απόσυρση του θέματος που αφορούσε στην αναγκαιότητα δημιουργίας λατομικών ζωνών στη Χίο, προχώρησε η Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μουτζούρη, έπειτα από τα στοιχεία που κατατέθηκαν τόσο από τις αντιπολιτεύσεις όσο και από τους κατοίκους των Καρυών.

Όπως ανέφερε ο περιφερειακός σύμβουλος της ΛΑ.Σ. Βορείου Αιγαίου Γιώργος Αμπαζής, το θέμα επιχειρήθηκε να περάσει ως τυπικό, όμως στις λεπτομέρειες κάθε άλλο παρά τέτοιο ήταν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μία σειρά από πραγματικά γεγονότα όπως η προστασία εκτάσεων από το καθεστώς Natura, καθώς και το γεγονός ότι για το μεγάλο έργο της επέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου δεν έχει χρησιμοποιηθεί ούτε ένα κυβικό μέτρο υλικών από το λατομείο της νότιας Χίου, κατέδειξαν ότι, δεν υπάρχει πρόβλημα επάρκειας υλικών όπως αυτό περιγράφονταν στην εισήγηση που επιχείρησε να περάσει η Περιφερειακή Αρχή.

Έτσι, με παρέμβαση του ίδιου του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, το θέμα αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη.  

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ