5.10.2022 13:34

Κώστας Τριαντάφυλλος σε Κάρμαντζη - “Λιγότερο Facebook και περισσότερη δουλειά” (ΒΙΝΤΕΟ)

“Η δημοτική αρχή να σταματήσει να ζει σε γυάλινο πύργο θεωρώντας ότι ασκεί πρωτόγνωρη διοίκηση”, είπε ο επικεφαλής της “Συμμαχίας Αξιών”

Δριμεία επίθεση στη δημοτική αρχή Κάρμαντζη, εξαπέλυσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο επικεφαλής της “Συμμαχίας Αξιών” Κώστας Τριαντάφυλλος, σε μία συνέντευξη που περιελάμβανε αρκετές ειδήσεις αλλά και οξύτατη κριτική στα κακώς κείμενα. 

Ο κ. Τριαντάφυλλος, καταλόγισε στη δημοτική αρχή, ζητήματα στόχευσης και αποτελεσματικότητας σε σοβαρά ζητήματα, λέγοντας μάλιστα ότι ενώ τον τελευταίο χρόνο της δημοτικής θητείας όλες οι δημοτικές αρχές επιδεικνύουν το έργο τους, σε τοπικό επίπεδο η παρούσα δημοτική αρχή δεν έχει να επιδείξει τίποτα.

“Η δημοτική αρχή έχει ζητήματα και στόχευσης αλλά και αποτελεσματικότητας. Θα πρέπει να μας πει η δημοτική αρχή σε ποιον τομέα τα πάει πάρα πολύ καλά. Ακούσαμε κάτι περί σκόνης στα θέματα Παιδείας, τη στιγμή που όλα τα σχολεία βάζουν θέματα. Δεν μπορεί κάποιος να είναι σε ένα γυάλινο πύργο, να λειτουργεί με την λογική ότι “εγώ τα ξέρω όλα και είναι πρωτόγνωρη η διοίκηση που ασκώ” και όλη η υπόλοιπη κοινωνία - εκτός από αυτούς που ενδεχομένως να έχουν καλύψει κάποιες βιοτικές τους ανάγκες πρόσκαιρα- να κοιτάνε λες και δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται. 

Το ζήτημα το οποίο υπάρχει είναι το ότι η δημοτική αρχή δεν αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να ενσκύψει πάνω στα προβλήματα και να δώσει λύσεις. Το κυριότερο πρόβλημα το οποίο τους έχω πει και στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι λιγότερο Facebook και περισσότερη δουλειά.

Δυστυχώς είναι στον τελευταίο χρόνο της παρούσας δημοτικής θητείας κι ενώ τώρα μία δημοτική αρχή δρέπει τους καρπούς των προηγούμενων ετών, δεν μπορούν να δρέψουν κάτι διότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια, ούτε προγραμματισμός, ούτε στόχευση” δήλωσε ο Κώστας Τριαντάφυλλος. 

Κριτική για τις προσλήψεις

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο επικεφαλής της “ΣυμμαΧίας Αξιών” άσκησε κριτική για τον τρόπο και την μέθοδο των προσλήψεων λέγοντας ότι η αναξιοκρατία είναι ο βασικός κανόνας της δημοτικής αρχής. 

“Δεν λέμε ότι οι άνθρωποι φταίνε που προσλαμβάνονται. Όμως δεν μπορεί κανείς να εκμεταλλεύεται τον πόνο του ανθρώπου, δηλαδή την ανάγκη του για να βρει ένα μεροκάματο και να πάει το ψωμί στο σπίτι του. Δεν μπορεί να το εκμεταλλεύονται συγκεκριμένοι αιρετοί με τρόπο ο οποίος είναι αναξιοπρεπής. Και αναξιοπρεπής είναι ο αναξιοκρατικός τρόπος, δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο σε βάζω και κάνεις συνέντευξη, όπως μας είπε πιο παλιά ο Δήμαρχος, λέγοντας ότι: “Εγώ τους βλέπω και ανάλογα με αυτό τους προσλαμβάνω”. Αυτά δεν επιτρέπονται το 2022 να είναι ο κανόνας. Γιατί εδώ μιλάμε για τον κανόνα.

Δηλαδή ο κανόνας είναι ο μη αξιοκρατικός απέναντι στους πολίτες. Προσλαμβάνονται άνθρωποι που έχουν ανάγκη για δουλειά, προσλαμβάνονται όμως και άνθρωποι -όπως μας έχουν πει- που για άλλα πράγματα προσλαμβάνονται και για άλλα πράγματα πηγαίνουν και κάνουν. Και αυτή πλέον είναι η κοινή διαπίστωση όλων μας στη Χίο”, ανέφερε ο κ. Τριαντάφυλλος. 

Αντί της συγκεκριμένης πρακτικής, ο κ. Τριαντάφυλλος πρότεινε την αξιοκρατική μοριοδότηση, ώστε να προσλαμβάνονται άτομα μέσα από διαφανείς διαδικασίες. 

Παράλληλες πρότεινε και ένα αποκεντρωμένο μοντέλο διοίκησης, βάσει του οποίου το προσωπικό αλλά και οι πόροι θα διοχετευτούν σε όλη την έκταση της Χίου. 

“Εάν ξοδεύεις 10 ευρώ μέσα στη χώρα πρέπει να ξοδεύεις άλλα 10 ευρώ σε όλη την υπόλοιπη Χίο, ούτως ώστε να μπορέσεις να κρατήσεις τον πληθυσμό εκεί. Δεν είναι μόνο λοιπόν, οι θέσεις εργασίας είναι και πώς δουλεύει η δημοτική σου πολιτική”, ανέφερε. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ