11.1.2019 14:57

Κίτρινη κάρτα από τη Διαχειριστική Αρχή σε «βόρεια Φάρκαινα» και βρεφονηπιακό Βέσσας

Το ασαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς «παγώνει» μέχρι νεοτέρας τα πολυδιαφημιζόμενα έργα.

Κίτρινη κάρτα έδειξε η Διαχειριστική Αρχή στην ΕΤΑΧ αναφορικά με την ένταξη προς χρηματοδότηση, δύο πολύ σημαντικών (…και πολυδιαφημιζόμενων) έργων. Το πρώτο αφορά στο έργο της δημιουργίας οργανωμένου αθλητικού χώρου στο πρότυπο της Φάρκαινας στις εγκαταστάσεις του ΒΑ.ΟΛ. και το δεύτερο αφορά στη δημιουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού Νοτιοχώρων στη Βέσσα, έργο για το οποίο υπήρχαν διαβεβαιώσεις από Δήμο και Νομικό Πρόσωπο ότι θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Λάθη στους τίτλους ιδιοκτησίας

Το πρόβλημα, όπως έγινε γνωστό, αφορά στους τίτλους ιδιοκτησίας των δύο ακινήτων. Κι αυτό γιατί στη μεν Βέσσα, το κτίριο του Βρεφονηπιακού φαίνεται στο περιουσιολόγιο του Δήμου αλλά δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας, για το δε ακίνητο του Βούρειου υπογράφτηκε απλή μίσθωση και όχι συμβολαιογραφικού τύπου όπως απαιτείται.

«Όταν αυτά τα έργα ήρθαν στην επιτροπή του Leader δώσαμε ως μέλη την έγκρισή μας, σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να τακτοποιηθούν μέχρι την αποστολή των προτάσεων. Τελικά αυτό δεν συνέβη με αποτέλεσμα η διαχειριστική αρχή να απορρίψει την ένταξη των έργων», εξήγησε το μέλος της επιτροπής του Leader Κώστας Βεργίνας.

«Θα παρακαμφθούν τα εμπόδια»

Από την πλευρά του πάντως ο πρόεδρος της ΕΤΑΧ Ιάκωβος Αμύγδαλος επεσήμανε ότι πρόκειται για τυπικές ελλείψεις στον φάκελο που δεν ήταν δυνατό να υποβληθούν εμπρόθεσμα. Επεσήμανε δε, ότι είναι ζήτημα το πολύ μίας εβδομάδας ώστε τα έργα να ενταχθούν προς χρηματοδότηση, αφού τώρα θα ακολουθήσει προσφυγή στην επιτροπή ενστάσεων .

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ