14.1.2020 0:02

Καθολικό μπλόκο του Δημοτικού Συμβουλίου στην υπερδομή στο Αίπος

Απορρίφθηκε η πρόταση του Νότη Μηταράκη για παραχώρηση δημοτικής έκτασης με τους συμβούλους να επιμένουν στην προηγούμενη ομόφωνη απόφαση

Διά πυρός πέρασε η σημερινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, παρουσία και του Υφυπουργού Εργασίας Νότη Μηταράκη, με αντικείμενο την απάντηση στην πρόταση της κυβέρνησης για παραχώρηση δημοτικής έκτασης στο Αίπος για τη δημιουργία υπερδομής προσφύγων και μεταναστών.

Κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης αποτέλεσε ο διχασμός ανάμεσα στους κατοίκους των Καμποχώρων και του Βροντάδου, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με την παρουσία του κυβερνητικού Βουλευτή, αφού ναι μεν χειροκροτήθηκε από τους κατοίκους των Καμποχώρων και μάλιστα ουκ ολίγες φορές αλλά από την άλλη αποδοκιμάστηκε από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Βροντάδου.

Ο κ. Μηταράκης κατά την αναλυτική του εισήγηση, έθεσε ως προαπαιτούμενο για την αποσυμφόρηση και το κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ., τη δημιουργία νέας δομής, λέγοντας ότι μόνο έτσι θα υπάρξει βιώσιμη λύση στο πρόβλημα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το θερμόμετρο ανέβηκε κατακόρυφα ουκ ολίγες φορές, με όλες τις πλευρές να συνηγορούν ότι η δημιουργία μίας νέας υπερδομής δεν θα λύσει αλλά θα εντείνει περισσότερο το πρόβλημα και πιθανά να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο, ειδικά σε όσους δραστηριοποιούνται και εξαρτούν τη διαβίωσή τους από κτηνοτροφικές εργασίες στην περιοχή του Αίπους.

Παρά τις αντεγκλήσεις μεταξύ συμβούλων και πολιτών αλλά ακόμη και μεταξύ των παρατάξεων, κατά την 5ωρη συνεδρίαση διαφάνηκε η δυσπιστία αιρετών αλλά και πολιτών να δεχθούν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης έτσι όπως αυτός εκφράστηκε από τον Νότη Μηταράκη.

Αυτό, όπως αναμένονταν αποτυπώθηκε και στην σημερινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού ομόφωνα αποφάσισε να επιμείνει στην αρχική του θέση δηλαδή, στη λειτουργία μόνο μίας δομής για 500 άτομα και μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση με ευθύνη εύρεσης χώρου στην Κυβέρνηση αλλά και συμμετοχή του Δήμου στις κινητοποιήσεις των κατοίκων του Αιγαίου. Παράλληλα ο Δήμος θα στηρίξει τις θέσεις του Αγίου Γεωργίου Βροντάδου με κάθε νόμιμο μέσο και βοήθημα. 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ