Πολιτική

13/1/20 20:14

τελ. ενημ.: 14/1/20 0:04

Νότης Μηταράκης: «Όχι στο «15» αλλά προτείνετε επιτέλους θέση»

Χειροκροτήθηκε ο Χιώτης Βουλευτής από τους κατοίκους των Καμποχώρων για τη θέση του για τη ΒΙ.ΑΛ.

Τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό ανέλυσε ο Χιώτης Βουλευτής Νότης Μηταράκης κατά την επεισοδιακή του παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου. Ο κ. Μηταράκης, εστίασε στο γεγονός ότι για πρώτη φορά υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από την Κυβέρνηση για το οποίο θα πρέπει να κριθεί από την επιλογή του.

Ο Χιώτης Βουλευτής σημείωσε ότι με ιδιαίτερα μεγάλες προσπάθειες ο τελικός σχεδιασμός της κυβέρνησης περιορίζει τον τελικό αριθμό διαμενόντων στη νέα δομή σε 4.000 άτομα από 7.000 άτομα, ενώ διαβεβαίωσε ότι βασικός στόχος της Κυβέρνησης παραμένει το κλείσιμο του Κ.Υ.Τ. του Χαλκειούς κάτι για το οποίο όπως είπε έχει δεσμευθεί προσωπικά ο ίδιος.

«Στο Αίπος το πρώτο σπίτι απέχει από το σημείο του νέου κέντρου περί τα 10 χιλιόμετρα ενώ στο Χαλκειός τα πρώτα σπίτια απέχουν μόλις 200 μέτρα», ανέφερε ο κ. Μηταράκης χειροκροτούμενος από τους κατοίκους του χωριού και αποδοκιμαζόμενος ταυτόχρονα από τους κατοίκους του Βροντάδου.

Ο κ. Μηταράκης εκτός των άλλων σημείωσε ότι η μέχρι σήμερα εμπειρία έχει δείξει ότι η άμεση μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην Αθήνα αποτελεί κίνητρο για τους διακινητές και άρα το επιχείρημα ότι η δημιουργία νέας δομής θα πρέπει να είναι μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση δεν είναι βάσιμο.

Τέλος ο Χιώτης Βουλευτής ζήτησε από τον Δήμο Χίου την παραχώρηση δημοτικής έκτασης 2 χιλιόμετρα μακρύτερα, με το επιχείρημα ότι ο Δήμος θα πρέπει επιτέλους να υποδείξει χώρο.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση