4.3.2021 14:11

Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Χιωτών για τον Covid-19

Εξετάζεται η διενέργεια τεστ στις πύλες εισόδου

Σύσκεψη πραγματοποίησε η Περιφέρεια Χίου με τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την θωράκιση του νησιού. Οι αποφάσεις που έλαβαν από κοινού συνοψίζονται ως εξής:

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ταξιδιωτών  

Πρώτα στα πλαίσια ευαισθητοποίησης των ταξιδιωτών η Περιφερειακή Ενότητα θα διανείμει φυλλάδια προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για να υποβάλλονται σε «rapid test». Παράλληλα θα εκτυπωθούν και αφίσες στα πλοία όπου θα αναφέροντα τα σημεία όπου θα διενεργούνται διαγνωστικά τεστ αλλά και τα τηλέφωνα.

«Οι ταξιδιώτες μπορούν να πηγαίνουν στα σημεία όπου γίνονται δωρεάν τεστ για να δουν εάν έχουν προσβληθεί από τον ιό ώστε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα» διευκρίνισε, ο Αντιπεριφερειάρχης, Παντελής Μπουγδάνος.

Στοχευμένα  τεστ σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων

Εκτός από την ευαισθητοποίηση στόχος είναι να πραγματοποιηθούν και διαγνωστικά τεστ σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο  σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων.

Επιστολή Ιατρικού Συλλόγου και Περιφέρειας ώστε να διενεργούνται «rapid test» στις πύλες εισόδου

Τη λύση στο θέμα διενέργειας «rapid test» στις πύλες εισόδου εξετάζει παράλληλα η Περιφέρεια, η οποία σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου θα στείλει επιστολή στο αρμόδιο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

«Στην επιστολή θα αναφέρουμε ότι θα πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες και να δημιουργηθεί το πλαίσιο εκείνο ώστε να δημιουργούνται τεστ είτε πριν, είτε όταν φτάνουν στο νησί οι πολίτες» ανέφερε ο. Μπουγδάνος.

Με αυτό τον τρόπο η επιστολή έχει στόχο να θεσμοθετήσει το αίτημα Περιφερειακής Ενότητας Χίου και Ιατρικού Συλλόγου.

Ενημέρωση γονιών μαθητών

Ο Ιατρικός Σύλλογος με την σειρά του θα αναλάβει μια σειρά ενημερωτικών δράσεων με πρώτη προτεραιότητα την ενημέρωση των γονιών μαθητών. Η ενημερωτικές δράσεις πρότεινε ο κ. Μπουγδάνος να πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μάλιστα παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνδράμουν και τα Μ.Μ.Ε. στις ενημερωτικές δράσεις.

Τέλος ο κ. Μπουγδάνος κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν μια στάση ευθύνης δεδομένου της υγειονομικής κρίσης που διαδραματίζεται στο νησί.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ