7.2.2022 14:00

"Η Χίος δεν είναι ακόμη έτοιμη σε επίπεδο υποδομών να ανοίξει τα σύνορά της με την Τουρκία" (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρώιμη η οποιαδήποτε συζήτηση υπό τις παρούσες συνθήκες, εκτιμά ο Παντελής Βρουλής

Επιφυλακτικός ως προς τα σενάρια ανοίγματος των συνόρων της Χίου με την Τουρκία, εμφανίστηκε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής, σημειώνοντας ότι το νησί μας δεν είναι έτοιμο να υποδεχθεί επισκέπτες από τη γείτονα χώρα.

Όπως εξήγησε ο κ. Βρουλής, αφενός η αίθουσα επισκεπτών δεν έχει τις υποδομές για εντατικούς ελέγχους, αφετέρου στις μέχρι σήμερα εγκυκλίους των συναρμόδιων υπουργείων, δεν υπάρχει καμία αναφορά αναλυτικά σχετικά με τις αρχές που θα εκτελούν ελέγχους και υπό ποιο καθεστώς ακριβώς.

Επεσήμανε δε ότι, σε ότι αφορά στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ανταποκριθεί στο αίτημα της πιστής τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων που απαιτούνται για την είσοδο επιβατών στη Χίο από την Τουρκία, μέσω της αίθουσας επιβατών.

Παράλληλα ο ίδιος χαρακτήρισε ως πρώτο βήμα, την αύξηση του αριθμού των επιβατών που μπορούν να έρχονται στη Χίο από την Τουρκία, εντός τουριστικών σκαφών, λέγοντας ότι αυτό αποτελεί ένα βασικό πρώτο βήμα που μπορεί να οδηγήσει στην απελευθέρωση της επιβατικής γραμμής Χίου – Τσεσμέ, υπό τη βασική προϋπόθεση ότι η είσοδος επισκεπτών θα γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να διαφυλάσσεται η δημόσια υγεία στο νησί.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ