20.3.2023 14:49

“Χρειάστηκε μία εβδομάδα ταλαιπωρίας για τα αυτονόητα από τη Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη” - Βίντεο

Ευθείες βολές στη δημοτική αρχή Κάρμαντζη για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα που προέκυψε από τις δηλώσεις του Κεντρικού Λιμενάρχη Χίου Παντελή Βατούση, για την ασφάλεια του Λιμένα της Χίου, εξαπέλυσε μέσα από συνέντευξή του ο επικεφαλής του συνδυασμού “ΣυμμαΧία Αξιών” Κώστας Τριαντάφυλλος.  

Όπως ανέφερε, αμέσως μετά τα ζητήματα που τέθηκαν από τον κ. Βατούση, αντί η δημοτική αρχή να επιληφθεί όλων των ζητημάτων και να διασφαλίσει και να διαβεβαιώσει ότι ως προς το λιμάνι δεν έχει αλλάξει το παραμικρό σε σχέση με τα δεδομένα τα οποία υπήρχαν για την ακτοπλοΐα, προέβη σε μια αμήχανη αντίδραση, μη παρέχοντας καμία διαβεβαίωση στους δημοσιογράφους και στην τοπική κοινωνία.  

“Οι πραγματογνώμονες τελικά δεν εξέδωσαν κάποιο πόρισμα αλλά αντιθέτως έγινε το αυτονόητο δηλαδή, η τεχνική υπηρεσία του δήμου Χίου έκανε έναν οπτικό έλεγχο και είδε ότι δεν έχουν μεταβληθεί τα δεδομένα του λιμανιού. Αυτό χρειάστηκε μια βδομάδα για να το λύσει η δημοτική αρχή. Μία δημοτική αρχή που έχει την ευθύνη του λιμανιού μας 4 χρόνια, που είχε ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ο κύριος Κάρμαντζης άλλα 7 χρόνια θητείας. Δηλαδή επί 11 χρόνια δεν έχει αντιληφθεί ότι το μόνο που χρειαζόταν να κάνει ως προς την εταιρία και τους Χιώτες ήταν ουσιαστικά να πει ότι δεν έχει μεταβληθεί το παραμικρό και δεν υπάρχει οπτικά καμία καθίζηση, ή ρηγματώσεις στο λιμάνι μας”. 

Παράλληλα ο κ. Τριαντάφυλλος κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι τα τελευταία 4 χρόνια δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα.  

Αυτό που χρειάζεται ο τόπος, αυτό που χρειάζεται η Χίος, ούτως ώστε να μην πνίγεται σε μια κουταλιά νερό κάθε φορά είναι μια σοβαρή διοίκηση, η οποία με σεμνότητα αλλά ταυτόχρονα με αποτελεσματικότητα να ασκεί ένα σύγχρονο management και αυτό να γίνεται σε όλες τις λειτουργικές επιχειρησιακές μονάδες της δημοτικής διοίκησης, είτε αφορά το λιμενικό ταμείο είτε αφορά οτιδήποτε άλλο που έχει άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση του κοινού”. 

Τέλος διαπίστωσε ολιγωρία ως προ το Επιχειρησιακό Σχέδιο Λιμένα (Master plan), λέγοντας ότι εδώ και 4 χρόνια η κατάσταση παραμένει στάσιμη παρά τις πολλές υποσχέσεις περί ολοκλήρωσής τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ