16.11.2021 12:06

Χάρης Μπουρνιάς: «Να σταματήσει η επιλεκτική ενημέρωση των συμβούλων»

Επιστολή στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου Παύλου Καλογεράκη, με την οποία επισημαίνει την έλλειψη ενημέρωσης των ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων, στον απόηχο της συζήτησης που προηγήθηκε για τα πεπραγμένα της ΔΙΑΝΟΧ, απέστειλε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Χάρης Μπουρνιάς.

Σε αυτή σημειώνει ότι είναι αδύνατη η επαρκής ενημέρωση των συμβούλων καθότι η Δημοτική Αρχή αποκλείει τους ανεξάρτητους συμβούλους επιλέγοντας να ενημερώσει μόνο τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Αναλυτικά ο κ. Μπουρνιάς αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπήρξε έντονη κριτική στην ενέργεια του προέδρου της ΔΙΑΝΟΧ να αποστείλει πρόσκληση ενημέρωσης μόνο στους επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών, εξαιρώντας, κατά τρόπο ανεξήγητο, τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους. Η ίδια πρακτική ακολουθήθηκε και από μέλος της δημοτικής αρχής, ο οποίος μάλιστα και το αναγνώρισε κατά την παρέμβαση του.

Όσον αφορά τη ΔΙΑΝΟΧ, θα ήθελα να υπενθυμίσω, ότι είναι μια εταιρεία που επιχορηγείται ετησίως από το Δήμο Χίου με ένα σεβαστό ποσό, ποσό που για φέτος ήταν 927.653 ευρώ, και που η έγκριση και καταβολή του περνάει μέσα από τα συλλογικά όργανα του δήμου. Επιπρόσθετα δε, ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί τη Χίο, είναι  με την πρόθεση της εταιρείας  για μεταφορά απορριμμάτων από άλλα νησιά.

Σε κάθε περίπτωση το πνεύμα του νομοθέτη, όπως αποτυπώνεται στους νόμους που διέπουν τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης (άρθρο 68 του ν. 3852/10) και στον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου είναι ότι «ο δημοτικός σύμβουλος εκφράζει τη γνώμη του και ψηφίζει κατά συνείδηση αποβλέποντας στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών».

Θα ήθελα λοιπόν να σας ερωτήσω, πως εξυπηρετείται η ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων όταν αυτή είναι επιλεκτική, και εκτελείται κατά τρόπο που επαφίεται στη βούληση των μελών της δημοτικής αρχής και των διορισμένων στις εταιρίες και τα νομικά πρόσωπα;

Εν κατακλείδι, σας προτρέπω, να αποτρέψετε στο μέλλον τέτοια φαινόμενα, τα οποία δείχνουν και έλλειμμα δημοκρατικής λειτουργίας στο Δήμο Χίου και η όποια ενημέρωση των αιρετών να γίνεται στο δημοτικό συμβούλιο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ