19.10.2023 12:30

Γιώργος Μπελέγρης: «Κανένα οικονομικό πρόβλημα στον Δήμο Χίου αλλά εγώ μιλώ μόνο για τον Δήμο» - Βίντεο

Κατηγορηματικός ως προς το αν υπάρχει κάποιο οικονομικό πρόβλημα στον Δήμο Χίου, υπήρξε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Μπελέγρης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφων, σχετικά με τα όσα έχουν ακουστεί από την προεκλογική περίοδο μέχρι και σήμερα.

Αρχικά ο κ. Μπελέγρης, υπογράμμισε ότι ο ίδιος μεταφέρει την εικόνα για τα οικονομικά του Δήμου Χίου και όχι για ανώνυμες εταιρείες ή νομικά πρόσωπα του Δήμου Χίου, εκεί όπου υπεύθυνος, όπως είπε, είναι ο εκάστοτε πρόεδρος.

«Ο δήμος Χίου λοιπόν, για αυτούς που γνωρίζουν, δεν μπορεί να κάνει παραπάνω έξοδα από τα χρήματα που έχει. Έχουμε ξανά πει πάρα πολλές φορές ότι ο προϋπολογισμός συντάσσεται βάσει προβλέψεων των εσόδων και αυτές οι προβλέψεις διορθώνονται ανά 3 μήνες. Μέχρι και το τρίτο τρίμηνο που έχει εκτελεστεί αυτή τη στιγμή είμαστε μέσα στα λογικά πλαίσια. Δεν υπάρχει καμία οφειλή, απλώς όπως σας ενημέρωσα πριν λίγες μέρες στο αποθεματικό του δήμου μας είχαμε 100.000€ για να μην συμβεί κάποιο απρόοπτο.

Το απρόοπτο αυτό συνέβη καθώς ήρθε άμεσα εκτελεστέα δικαστική απόφαση των σχολικών φυλάκων για χρήματα τα οποία δεν τους είχαν δοθεί. Μας υποχρεώνει να τους δώσουμε 100.000 ευρώ», ανέφερε ο ίδιος, επαναλαμβάνοντας ότι το γεγονός ότι ο Δήμος Χίου δεν αντιμετωπίζει κάποιο οικονομικό πρόβλημα θα φανεί και στην πορεία.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ