11.5.2024 4:13

Γιάννης Μαλαφής: "Ή σπάσιμο της Χίου σε 3 Δήμους ή επενδυτικό σοκ σε βόρεια και νότια Χίο"

Ο Δήμαρχος Χίου έθεσε στον Πρωθυπουργό το αίτημα για σπάσιμο της Χίου σε 3 Δήμους χωρίς όμως προηγούμενη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου για κάτι τέτοιο.

Να εξετάσει η κυβέρνηση το σπάσιμο της Χίου σε 3 Δήμους, χωρίς όμως να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, αφού η τελευταία απόφαση επί του θέματος ήταν προ ετών και ήταν αρνητική ως προς τους 3 Δήμους, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής.

Λεπτομέρειες της προσωπικής και όχι συλλογικής πρότασης του Δημάρχου, ο οποίος εξέθεσε την προσωπική του άποψη στον Πρωθυπουργό χωρίς προηγούμενη εξουσιοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο, δίνει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας In.gr, το οποίο σημειώνει τα εξής:

«Ζήτησα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συγκεκριμένα πράγματα» δήλωσε στο in ο δήμαρχος Χίου, Γιάννης Μαλαφής στην σημερινή (10 Μαΐου) συνάντηση που είχαν στην Χίο.

Ο δήμαρχος ζήτησε να «σπάσει» η Χίος σε τρεις δήμους ή να υπάρξει ένα επενδυτικό σοκ στη βόρεια και νότια πλευρά του νησιού, προκειμένου να σταματήσει η ερημοποίηση των αγροτικών περιοχών.

Ο Γιάννης Μαλαφής είπε στο in: «Εξέθεσα στον πρωθυπουργό το μεγάλο πρόβλημα του νησιού. Από την στιγμή που οι 8 δήμοι έγιναν ένας, αποψιλώθηκε όλη η Περιφέρεια. Χρειάζεται ένα επενδυτικό σοκ στο νησί. Να γίνουν βιομηχανίες προκειμένου να στηριχθεί η αγροτική ανάπτυξη. Ή σε διαφορετική περίπτωση να γίνουν τρεις δήμοι προκειμένου να υπάρξουν 3 πόλοι και να συγκρατήσουν τον πληθυσμό που αρχίζει και συρρικνώνεται στην περιφέρεια και συγκεντρώνεται στο κέντρο του νησιού. Πρέπει να γίνει συγκράτηση του αγροτικού κόσμου. Ο πρωθυπουργός φάνηκε δεκτικός ως προς τα αιτήματα μου και μάλιστα ίσως παραξενεύτηκε και λίγο αφού μου είπε πως είμαι ο πρώτος εν ενεργεία δήμαρχος που του ζήτησε κάτι τέτοιο»

Τοπικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός

Ο Γιάννης Μαλαφής όπως δήλωσε στο in έθεσε και δυο ακόμη θέματα στον πρωθυπουργό: «Εξέθεσα την αναγκαιότητα να γίνει το συντομότερο δυνατό το ΤΠΣ της Χίου, ώστε να μπορεί κάποιος να έρθει να επενδύσει. Του είπα μάλιστα πως γνωρίζω απόδημους Έλληνες με καταγωγή από την Χίο οι οποίοι έχουν δείξει άμεσο επενδυτικό ενδιαφέρον για το νησί, κάτι που φάνηκε να τον χαροποιεί».

«Αυτό που επίσης ζήτησα είναι να γίνει πλήρη αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων σε όλο το νησί, προκειμένου να μην χάνεται πολύτιμο νερό λόγω των διαρροών αλλά και προς εξασφάλισης την ποιότητας του νερού» συμπλήρωσε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ