27.5.2024 9:45

Επίσκεψη Μιχαηλίδη και Παραστατίδη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΧ

Το Σάββατο 25/05/2024, κατόπιν της από 14/05/2024 πρόσκλησης της ΔΕΥΑΧ προς τους Βουλευτές Χίου, επισκέφτηκε τις κεντρικές εγκαταστάσεις της επιχείρησης ο κ. Σταύρος Μιχαηλίδης συνοδευόμενος από τον βουλευτή Κιλκίς του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στέφανο Παραστατίδη παρουσία του Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή. 

Οι δυο βουλευτές ενημερώθηκαν για τις προτεραιότητες της ΔΕΥΑΧ, όπως, μεταξύ άλλων, η αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους, η βελτίωση των κτηριακών εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού, η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης, η προετοιμασία νέων έργων υδροδότησης και η βελτίωση των υφιστάμενων. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος κ. Πρόδρομος Μανωλάκης και τα στελέχη της επιχείρησης αναφέρθηκαν στις στρατηγικές συνεργασίες που έχει αναπτύξει η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΧ με την ΕΥΑΘ (Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης), το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), το ΕΑΓΜΕ (Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών), το τμήμα χημείας του ΑΠΘ και την Ένωση Ελλήνων Χημικών καθώς και για τις ενέργειες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ή προγραμματίζονται αναφορικά με την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε κρίσιμα θέματα όπως η εξοικονόμηση υδατικών πόρων στο νησί μας. 

Ο Δήμαρχος Χίου επικέντρωσε στο ζήτημα της αντικατάστασης των δικτύων τονίζοντας ότι είναι άμεση προτεραιότητα να βρεθούν οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις ώστε να μπορέσει να δημοπρατηθεί το έργο. 

Οι βουλευτές, από την πλευρά τους, αφού ευχαρίστησαν για την ενημέρωση, δεσμεύθηκαν για την αρωγή τους όσον αφορά το έργο της ΔΕΥΑΝΧ. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ