20.5.2021 15:19

Εν μέσω αλληλοκατηγοριών η μεταφορά του Cine Κήπος στον Καστρομηνά

Τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για τη λειτουργία του θερινού σινεμά εκτός Δημοτικού Κήπου ανέλυσε μέσα από δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, επιρρίπτοντας ευθύνες στις αντιπολιτεύσεις για το γεγονός ότι «μπλόκαραν» τη διαδικασία παραχώρησης του Cine Κήπος σε ιδιώτη επενδυτή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επικρατέστερο σενάριο είναι η μεταφορά του θερινού σινεμά στον χώρο του Καστρομηνά, αφού όπως είπε πέραν όλων των άλλων, σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου.

Ο Δήμαρχος πάντως επέμεινε στον σχεδιασμό που προβλέπει την παραχώρηση του θερινού σινεμά σε ιδιώτη επενδυτή λέγοντας ότι επρόκειτο για μία βιώσιμη λύση, την οποία τίναξαν στον αέρα οι αντιπολιτεύσεις με τη στάση τους.

«Ας κοιταχτούμε όλοι μας στον καθρέφτη και ας βγάλουμε τα συμπεράσματά μας», σημείωσε ο Δήμαρχος.

Έντονη κριτική από τη «ΣυμμαΧία Αξιών»

Στον αντίποδα, ο επικεφαλής της παράταξης «ΣυμμαΧία Αξιών» Κώστας Τριαντάφυλλος, επέρριψε ευθύνη στη Δημοτική Αρχή για τη μη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου σημειώνοντας ότι η δημοτική αρχή θα έπρεπε ήδη να έχει βρει λύση για τη λειτουργία του.

Ο Κ. Τριαντάφυλλος, εκτός των άλλων, αναφέρθηκε και στο θέμα της επιχορήγησης των πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων λέγοντας ότι ανεξάρτητα από το αν κάποιο σωματείο είναι μικρό ή μεγάλο θα πρέπει να επιδοτηθεί, αφού όπως εξήγησε, η οικονομική ασφυξία που έχει επιβάλλει ο κορωνοϊός, αναγκάζει τα μέλη των σωματείων να επιβαρυνθούν προσωπικά για τα έξοδα των όποιων δράσεων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ