Με σαφή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα –όπως είπε– στον «κόσμο των εγγράφων» και στον «κόσμο της καθημερινότητας», παρενέβη στη μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παιδεία η Δημοτική Σύμβουλος της «Συμμαχίας Αξιών» Ειρήνη Μπουλά.
«Εδώ παρουσιάστηκαν απόψε δύο διαφορετικοί κόσμοι. Ο κόσμος των χαρτιών και των εγγράφων, όπου όλα βαίνουν καλώς, και ο κόσμος της καθημερινότητας των σχολείων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η κ. Μπουλά τόνισε ότι οι καθημερινές τεχνικές παρεμβάσεις –ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, καυστήρες– αποτελούν υποχρέωση κάθε Δημοτικής Αρχής και δεν μπορούν να παρουσιάζονται ως επίτευγμα.
«Είναι σαν να ερχόμαστε και να λέμε συγχαρητήρια που κάναμε τη δουλειά μας», σημείωσε, μεταφέροντας μαρτυρίες εκπαιδευτικών για σχολεία όπου άλλαξε καυστήρας χωρίς να υπάρχει πιστοποιητικό ή για νηπιαγωγείο όπου «έβγαιναν νερά από την πρίζα».
Υπενθύμισε επίσης ότι μέχρι πρόσφατα σχολικές μονάδες αντιμετώπιζαν ελλείψεις ακόμη και σε βασικά είδη, όπως χαρτί υγείας και καθαριστικά, μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών.
Η Δημοτική Σύμβουλος χαρακτήρισε το 3ο Γυμνάσιο και το Δημοτικό Σχολείο Ερειθιανής ως τα δύο κορυφαία ζητήματα της σχολικής στέγης στη Χίο.
Για την Ερειθιανή επεσήμανε ότι υπάρχει ήδη μελέτη και δωρητής, ωστόσο το σχολείο παραμένει πέντεμισι χρόνια σε κοντέινερ.
Για το 3ο Γυμνάσιο, ανέφερε ότι η εξέλιξή του αποτελεί πλέον «καθαρά πολιτική και προσωπική ευθύνη» του Δημάρχου.
«Το τι θα γίνει με το 3ο Γυμνάσιο είναι προσωπική ευθύνη του Δημάρχου», υπογράμμισε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι σε τρία χρόνια –όπως δεσμεύθηκε– θα υπάρχει αξιοπρεπές σχολείο για τους μαθητές.
Η κ. Μπουλά σημείωσε ότι δεν έγινε αναφορά στον παιδικό σταθμό των χωριών, ο οποίος –όπως είπε– τα τελευταία δύο χρόνια είχε εξαφανιστεί από το τεχνικό πρόγραμμα.
Παράλληλα, έθεσε ζήτημα αξιοποίησης σχολικών κληροδοτημάτων, αναφέροντας ενδεικτικά το κληροδότημα Λαγούδη για το σχολικό κέντρο Πυργίου, το οποίο –σύμφωνα με την ίδια– διαθέτει αποθεματικό άνω των 400.000 ευρώ χωρίς να έχει αξιοποιηθεί επί 26 μήνες.
«Υπάρχουν κληροδοτήματα για τα σχολεία και δεν γίνεται καμία ενέργεια για να αξιοποιηθούν», τόνισε.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.