9.11.2018 11:05

Ειλημμένη απόφαση καθόδου της Παγχιακής Επιτροπής

Πιέσεις στον Γιάννη Καραβασίλη προκειμένου να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου

Χωρίς τον ξενοδόχο λογαριάζουν όσοι κάνουν τους υπολογισμούς τους στη βάση των ως τώρα δεδομένων για τις δημοτικές εκλογές. Η πιθανότητα να αναδιαταχθεί το σκηνικό μετατρέπεται σε σταδιακή βεβαιότητα, καθώς όλες οι ενδείξεις κατατείνουν ότι η αρχική πρόθεση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα να εξετάσει τη συμμετοχή της στις εκλογές ως αυτόνομο αυτοδιοικητικό σχήμα θεωρείται πια ειλημμένη απόφαση.

Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της κλείνει τα αυτιά της στην κριτική που αναπτύσσεται, ότι στις κινήσεις της του προηγούμενου διαστήματος κρύβονταν υστεροβουλία, και προτάσσει την ουσία. Κρίνοντας ότι από τα μέχρι στιγμής διαφαινόμενα σχήματα δεν παρέχονται οι εγγυήσεις προστασίας του νησιού από τη μεταναστευτική κρίση, την οποία εκτιμούν ως κορωνίδα των προβλημάτων που θα κληθεί η Χίος να αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια, εκτιμάται ότι μια αυτόνομη κάθοδος θα διασφαλίσει καλύτερα τα συμφέροντα του νησιού.

Στην κριτική ότι μια δημοτική παράταξη δεν είναι δυνατόν να διαθέτει μονομερή ατζέντα, στέλεχος της Παγχιακής προϊδεάζει για εκπλήξεις. «Θα εκπλαγείτε μόλις δείτε την ολοκληρωμένη μας πρόταση για το νησί», λέει.

Εκείνο που τώρα απομένει είναι να καταλήξουν στον επικεφαλής. Το σύνολο των μελών της Παγχιακής παροτρύνει τον Γιάννη Καραβασίλη να εγκαταλείψει τους προσωπικούς του ενδοιασμούς και να αποδεχθεί την πρόταση να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου.

Ο … server της Παγχιακής, προσωπικότητα ιδιαίτερα χαμηλών τόνων και με κοινωνική αποδοχή που διαπερνά τα όρια της Επιτροπής, προς το παρόν αντιστέκεται. Προβάλλει ως βασικό επιχείρημα ότι δεν έχει θέσει στόχο ποτέ τα αξιώματα. Άλλωστε ο Γ. Καραβασίλης υπήρξε από τους βασικούς αρχιτέκτονες του οικοδομήματος της «Πρωτοβουλίας», δίχως να είναι ο ίδιος υποψήφιος. Διαχώρισε ωστόσο τη θέση του εγκαίρως από την πορεία της δημοτικής αρχής και μάλιστα πολύ πριν οξυνθούν οι συνθήκες στο μεταναστευτικό. Εκεί πια υπήρξε πλήρης ρήξη των όποιων δεσμών του με τη σημερινή δημοτική εξουσία.

Πιθανολογείται, πάντως, ότι τα στελέχη της Παγχιακής θα επιδιώξουν με κάθε τρόπο να του αλλάξουν άποψη και να τον πείσουν να ηγηθεί της προσπάθειας, καθώς βάσιμα εκτιμούν ότι μια δική του υποψηφιότητα μεταβάλει άρδην το χάρτη των ως σήμερα εκτιμήσεων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ