Αυτοδιοίκηση

21/3/18 20:39

τελ. ενημ.: 21/3/18 20:57

«Η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας δεν έχει λειτουργήσει για τα νησιά»

Επαναφορά της κανονικότητας της ζωής των νησιών, ζήτησε από τις Βρυξέλλες ο Μ. Βουρνούς

Την πεποίθησή του ότι η κοινή δήλωση Τουρκίας – Ε.Ε., ως ενδιάμεση πολιτική, έχει λειτουργήσει για την Τουρκία και την Ε.Ε. αλλά όχι για τα νησιά που συνεχίζουν να υφίστανται τη μεγαλύτερη πίεση από το προσφυγικό, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς στο πλαίσιο ημερίδας του European Policy Center του Ιδρύματος Friedrich Ebert, με αφορμή τη συμπλήρωση των δύο χρόνων από την κοινή δήλωση ΕΕ- Τουρκίας.

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να μεταφέρει τις αρνητικές συνθήκες που διαμορφώνονται στα νησιά από την ατελέσφορη, όπως είπε, εφαρμογή της μόνης, δυστυχώς, πολιτικής που μέχρι σήμερα έχει προταθεί.

«Οι επιστροφές προς την Τουρκία, η στήριξη των νησιών με διακεκριμένες αναπτυξιακές πολιτικές για αντιστάθμιση των προβλημάτων που δημιουργούνται, η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου στην Ελλάδα (που πρέπει πρώτη να βιάζεται), αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, καμιά από τις οποίες δεν έχει αναγνωρίσει την Τουρκία ως ασφαλή τρίτη χώρα, ήταν κάποια από τα θέματα που έθιξα. 
Την κατάσταση δεν βοηθάνε ασφαλώς οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου με απειλές για επί τούτου χρήση των μεταναστευτικών ροών ως μέσου πίεσης, οι οποίες αν ενταχθούν στις γενικότερες αναθεωρητικές απόψεις του τελευταίου καιρού που ακούγονται από την πλευρά της γείτονος, περιπλέκουν ακόμη περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση οι τοπικές κοινωνίες. 
Η επαναφορά της κανονικότητας στη ζωή των νησιών μας που βρέθηκαν στο επίκεντρο παγκόσμιων φαινομένων και των ασκουμένων ειδικών πολιτικών είναι το άμεσο ζητούμενο
», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση