24.4.2020 13:41

«Η ηπειρωτική Ελλάδα να αποδείξει την αλληλεγγύη της στο Βόρειο Αιγαίο»

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη στο Politischios.gr

Με δήλωσή του στο Politischios.gr ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ζητά την αλληλεγγύη της ηπειρωτικής Ελλάδας, στον απόηχο της άρνησης πολλών δημάρχων να δεχθούν τη μετεγκατάσταση 2.300 προσφύγων και μεταναστών από τη Χίο, τη Λέσβο και τη Σάμο σε ξενοδοχεία της ενδοχώρας.

Ο ίδιος σημειώνει ότι δεν μπορεί στα νησιά η αναλογία να είναι 1 μετανάστης προς 5 κατοίκους, τη στιγμή που στην ενδοχώρα η αναλογία είναι 1 μετανάστης προς 110 μόνιμους κατοίκους.

Τέλος ο Περιφερειάρχης ζητά από την Κυβέρνηση να αποδείξει αποφασιστικότητα στο ζήτημα της μετεγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών.

Αναλυτικά η δήλωση του Περιφερειάρχη στον "πολίτη":

 

Οι αρχαίοι Έλληνες, ακόμη και όταν ήταν διηρημένοι σε πόλεις –κράτη με μεγάλες μεταξύ τους έριδες,είχαν ως κύρια συνεκτικά τους στοιχείατην κοινή γλώσσα, την θρησκεία, τα έθιμα κ.α. Προ των κοινών εξωτερικών κινδύνων εξεδήλωναν άκρα αλληλεγγύη και αλληλοκάλυψη.

Οι σύγχρονοι Έλληνες δεν είναι δυνατόν να αφίστανται των παραπάνω διαχρονικών χαρακτηριστικών των αρχαίων προγόνων τους.

Στο πλαίσιο αυτού απαιτούμε ως Έλληνες των νήσων, ως ακρίτες της χώρας,την εκδήλωση της αλληλεγγύης των συμπατριωτών μας, της ηπειρωτικής Ελλάδας. Δεν είναι δυνατόν οι νήσοι μας να έχουν αναλογία περίπου 1 μετανάστης προς 5 μονίμους κάτοικους (1:5) και στηνυπόλοιπη Ελλάδας η αναλογία να είναι 1:110. Ζητάμε δίκαιη αντιμετώπιση από τους συνέλληνες . Από δε την Κυβέρνηση ζητάμε να δείξει επιτέλους αποφασιστικότητα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ