21.1.2021 19:00

Η δομή λειτουργίας του Δήμου πίσω από την παραίτηση του Χάρη Μπουρνιά

Το τηλεφώνημα από τον Αντώνη Ζερβάκη, η αλλαγή χαρτοφυλακίου και η διαφωνία για το μεταναστευτικό

Στους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στην απόφαση να παραιτηθεί αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο politischios.gr ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Οικονομικών Χάρης Μπουρνιάς.

Όπως εξήγησε, αμέσως μετά την επιστροφή του στο σπίτι, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χίου Αντώνη Ζερβάκη, με το οποίο τον ενημέρωνε ότι αφενός πρώτος αντιδήμαρχος μετά τον Δήμαρχο και συνεπώς αναπληρωτής του Σταμάτη Κάρμαντζη, μπαίνει ο Γιάννης Ξενάκης, αφετέρου ότι από το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών Υπηρεσιών θα κρατήσει μόνο το κομμάτι του τμήματος Περιουσίας.

«Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που παραιτούμαι. Δεν με πείραξε ότι αναπληρωτής μπήκε ο Γιάννης Ξενάκης, αυτό είναι δικαίωμα του Δημάρχου. Διαφωνώ όμως κάθετα με αυτό το μοντέλο διοίκησης του Δήμου. Δεν νοείται να τεμαχίζεται η Διεύθυνση Οικονομικών.

Έδωσα την ψυχή μου για 15 μήνες και περίμενα τουλάχιστον μία αναγνώριση. Τα υπόλοιπα περί διαφωνίας μου στο μεταναστευτικό ναι μεν είναι υπαρκτά αλλά αποτελούν υπόθεση εργασίας ως προς την παραίτησή μου.

Ούτως ή άλλως εδώ και αρκετό καιρό έχω διατυπώσει ξεκάθαρη θέση ενάντια σε νέα δομή και αυτό ήταν ήδη γνωστό, τόσο στη Δημοτική Αρχή όσο και στον ίδιο τον Υπουργό Μετανάστευσης», εξήγησε ο κ. Μπουρνιάς.

Ο ίδιος θα καταθέσει εγγράφως την παραίτησή του καθώς και δήλωση ανεξαρτητοποίησης στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ